Ainbusknytt

AINBUSK X 3 ”ETT JULKORT FRÅN GOTLAND”
17/10-2023 08:19

Ainbusk återförenas som Ainbusk X3 och presenterar: ”Ett julkort från Gotland” med Marie Nilsson-Lind, Annelie Roswall och Bittis Jakobsson.

Sånger, tankar, tårar och skratt i en midvinternatt.

Med en karriär som spänner över fyra decennier återvänder Marie Nilsson-Lind, Annelie Roswall och Bittis Jakobsson, tillsammans i Ainbusks namn år 2023 och blir Ainbusk X3. Denna gång utan sin älskade Josefin, men där deras vänskap, värme och kärlek lyser desto starkare.


Den nya hjärtevärmande julkonserten ”Ett julkort från Gotland” utlovar sånger, tankar, tårar och skratt i en midvinternatt, och gör stopp i bland annat Domkyrkan i Visby 26/11, Seglora Kyrka (Skansen) i Stockholm 6/12 och Gasklockorna i Gävle 12/12.

Under årens lopp har Ainbusk varit en konstant varm och trygg närvaro på den svenska musikscenen. Återvändandet 2023 är ett bevis på deras outtröttliga förälskelse till musiken och strävan att idogt dela den och deras fantastiska värme med publiken. Ainbuskarnas musik är en tidsmaskin som tar oss tillbaka till forna, varmt kära och stundtals mörka ögonblick, med en värdefull påminnelse om att känslorna som sammanvävs och kan berättas genom musiken är oändliga. Nu, med hjärtan fyllda av minnen om smärta, kärlek, värme, tårar och skratt, går Ainbusk X 3 med nya julkonserten ”Ett julkort från Gotland” in i en ny era.

Di tre hälsar om ”Ett julkort från Gotland”:

“Ainbuskar i vinterskrud

Ainbuskar som sjunger ut om kärlek, längtan

Vi talar om självet, själen om allas vår förväntan

Hallelujamoments, sånger, tankar tårar och skratt i en midvinternatt

Om saknad, änglar, orkestern som finns Ovan där,

Vi ”Anropar Himlen”.

Men trots allt ont som nu pågår, så vill vi ändå ge sången om det vackra livet här

Om att bli älskad för den man är

Med det här vill vi ha sagt…

Detta är en annons om kontakt.

En slags mysig hemmakväll, fast borta, en konsert, kalla det gärna stund

Med Annelie Roswall, Bittis Jakobsson, Marie Nilsson Lind,

Vi var Ainbusk, vi var fyra, som blev en + två = TRE. På turné.

From the Gotland, On World… Fastlands-turné…

Vi är här där du är

Vi längtar efter di,

Kom som du är.”Turnéstopp – Ett julkort från Gotland med Ainbusk X3 2023

26/11 – Domkyrkan, Visby

6/12 – Seglora Kyrka (Skansen), Stockholm

7/12 – Hedvigs Kyrka, Norrköping

8/12 – Stora teatern, Göteborg

9/12 – Royal, Eskilstuna

12/12 – Gasklockorna, Gävle

13/12 – Leksands Kyrka, LeksandOm Ainbusk X3

Året var 1983 när de fyra barndomsvännerna från den förtrollande byn ”När” på Gotlands sydöstra kust, beslöt sig för att skapa något större än sina egna drömmar och Annelie Roswall, Bittis Jakobsson, Josefin Nilsson och Marie Nilsson bildade det som kom att bli den musikaliska legend som är Ainbusk.

Startskottet på deras hisnande musikaliska resa gick av stapeln år 1984, då de stod på Chinateaterns scen i Stockholm och vann riksfinalen i ”Talang -84”. År 1990 lanserade de showen ”MoreAmore,” och ur den kom hitlåtarna ”Lassie” och ”Älska Mig,” som skapades i samarbete med Benny Andersson och senare resulterade i Ainbusks stora genombrott.

Åren som följde såg Ainbuskarna sätta upp flera shower, turnera land och rike runt flera gånger om samt släppa fyra fullängdsalbum. Samtidigt stod Josefin Nilsson för två av Sveriges mest då framgångsrika filmer. År 2002 firade Ainbuskarna sitt 20-årsjubileum med en samlingsplatta och efterföljande jubileumsföreställningar runt om i landet. Ainbusk gjorde sedan sin sista spelning tillsammans som grupp i augusti 2008.

År 2015 återförenades Marie och Josefin och skapade föreställningen ”Systrarna Sisters.” Följande år, 2016, hände det ofattbara när Josefin plötsligt gick bort. År 2019 kom den efterföljande SVT-dokumentären ”Älska Mig,” och år 2020 följdes av en minneskonsert och boksläpp till hyllning av Josefin.

Under åren har Ainbusk samarbetat med en rad renommerade artister, såsom Benny Andersson och Bernt Staf. De har erhållit ett flertal priser och stipendier, däribland Povel Ramels KaRAMELodikt-stipendium, Guldmaskenpriset, Svenska Dagbladets Nils Poppepris och Tage Danielssons stipendium. Josefin har erhållit Ulla Billqvists stipendium och Marie har fått Jacob Dahlins stipendium.

Ainbusk föddes ur det starkaste av vänskapsband, och deras kärlek till musiken och kulturscenen är alldeles glasklar. Deras unika koncept med svenska poplåtar förankrade i såväl singer/songwriter-kulturen som folkmusiken, tillsammans med eftertänksam och mörk stå-upp-komik, har gång på gång fängslat och förtrollat hela svenska folket. Tiden är nu kommen för en ny era av Ainbusk, som nu reser sig med Josefins minne ständigt närvarande som Ainbusk X3.


En kväll för Josefin
4/2-2020 20:47

Välkommen på bokrelease och minneskonsert för Josefin Nilsson.
Hanna Hellquist i samtal med Marie Nilsson Lind om boken "Josas bok – min berättelse”.

På scen:
• Benny Andersson
• Babben Larsson
• Julia Dufvenius
• Björn Kjellman
• Stina Wollter
• Magnus Lind
• Lee Gotvik
• Annelie och Bittis från Ainbusk
• Mina Drömmars Band

KÖP BILJETTER

Plats: Rival 2 mars 18.00 (Speltid: 2 timmar)
Biljettpris: 799 kr - I biljettpriset ingår ett exemplar av "Josas bok – min berättelse” av Marie Nilsson Lind.

Kvällen arrangeras i samarbete med Sandkvie Productions och Universal Music.


Käraste Ainbuske-vänner.

10/12-2009 08:36

Ett stort TACK till alla som skriver, frågar och undrar över oss…som saknar oss. Det värmer oss fyra…
något vissna och vilsna…, Ainbuskar, i vintermörkret.
Förlåt, och ursäkta för vår dåliga närvaro på hemsidan.
Men, just nu, så är läget splittrat och vi har svårt att sammanfatta oss, alla fyra, på en och samma gång.
Just nu är livet så.
Men vi ruvar, tänker, drömmer, nynnar, spånar, skriver, inför nya kommande tider.
Vi vill göra något nytt…
Skapa…med friska fläktar.
Vi har hållit ihop mer än 25 år. Vi behövde en paus.
Fyra kvinnor ständigt på gränsen till genombrott, sammanbrott, utbrott…och vi brottas med mycket just nu.
Vi hoppas att ni finns kvar när vi vågar oss ut igen!
Älskade ni, trogna vänner, fina, fina publikum.
Hoppas att ni har det bra i vårvintervädret....nånstans därute fins den....våren!!
Vi saknar er!
Vi älskar er!

Ainbusk.


Septemberhälsning
18/9-2009 08:41

Kära alla,
Nej, lagt av har vi inte och vi kan inte säga att det är vad vi funderar på just nu heller. Vi behövde och behöver däremot vila och ett uppehåll för att var och en skulle kunna ägna sig åt sitt en tid. Tiden behövdes också till att fundera ut nästa steg.... och det har vi inte riktigt kommit fram till ännu..... därför fortsätter vår "tajmaut" ännu en tid. Vi är glada och tacksamma för glada tillrop och rörda över att ni saknar oss - hoppas att ni kan ha glädje av vår inspelade musik under tiden vi snurrar runt i våra funderingar och planer. Massor av kramar till er alla från oss alla!!Annelie, Bittis, Josefin och Marie


Sommarhälsning
22/6-2009 08:44

Hoppas att midsommarhelgen var god och att ni inte behövde ränna för mycket ut och in mellan regn och sol. På Gotland hade vi sol och fint om än vindarna var svala och framåt kvällen rentav kalla. Vi fortsätter vår tajmaut och funderar och planerar vidare under sommaren och hösten.
Vi önskar er alla en härlig, varm, solig och livgivande sommar! Var rädde um er och ha det så bra!! Kramar från Ainbusk!


GLAD PÅSK från "tajmautande" Ainbuskar!
10/4-2009 11:37

Denna hälsning hittar du under Dagboken


Ainbusk hälsar och "timeoutar" vidare
23/3-2009 09:10

Vintern är snart slut och våren lurar runt hörnet och längtan efter sol, värme och Ainbusk slår till. Men vi får fortsätta längta, Ainbusk förlänger sin time-out och ägnar våren åt att leta och skriva musik och lite andra sidoprojekt. De hälsar så jättemycket till er alla och tackar för alla fina inlägg i gästboken och önskar er en spirande vacker och härlig vår!


Ainbusk tar time-out under hösten.
9/9-2008 08:38

Hösten ägnar Ainbusk åt planering och andra sidoprojekt. Det blir sålunda inga julkonserter eller andra spelningar i höst. Vi återkommer med rapporter under hösten.Haningedagen
29/6-2008 12:34

Ainbusk medverkar på Haningedagen den 23 augusti.
De uppträder cirka 40 minuter som sista nummer på eftermiddagen. De är något countryinspirerade i vissa låtar.
Läs mer!.


Ainbusk i midsommarprogram på TV.
13/5-2008 05:53

Sveriges television sänder i år sitt traditionella program på midsommarafton från Bottarvegården i Vamlingbo på Gotland och Ainbusk kommer att medverka i programmet


Planeringsmöte på Gotland
12/5-2008 07:36

Ainbusk befinner sig i dessa dagar hemma på Gotland där de njuter av det vackra vädret och umgås med nära och kära. Det blir även tillfälle för planerings- och arbetsmöten.


Så var det över för denna gången
5/5-2008 07:02

Igår kväll gjorde Ainbusk sin sista spelning på vårens Piafturné. Nu vidtar vila och återhämtning men snart träffas man igen planeringsmöten inför sommar och höst.


En spelning återstår
1/5-2008 10:47

Den 4 maj gör Ainbusk sin sista spelning på vårens Piafturné. Därefter tar alla det lugnt en tid för att senare arbeta med sommarens och höstens planer.


Inställt
23/4-2008 19:02

Spelningen i Skövde den 28 april är inställd.


On the road again
14/4-2008 17:33

Efter ett par dagar hemmavid är Ainbusk nu "on the road again" i går i Norrköping, idag i Ystad. Därefters norrut igen, till Falun och Nyköping för att omedelbart vända söderut igen till Jönköping och Helsingborg. Ytterligare information finns under "På scen".


Nypremiär
3/4-2008 18:01

Imorgon, den 4 april, är det nypremiär på "Ainbusk och Piaf" på Norrlandsoperan i Umeå. Därefter spelar Ainbusk på Kulturens Hus i Luleå den 5 april och på Storsjöteatern i Östersund den 7 april. Välkomna!


Nypremiären närmar sig
24/3-2008 23:40

Efter ett par dagars möten och rep hemma på Gotland, och därefter lite påskledigt, är Ainbusk de närmaste dagarna i Stockholm för repetitioner med musikerna inför den kommande Piafturnén. Nypremiären är i Umeå den 4 april.


Ainbusk utmanar igen
16/3-2008 16:37

Svensktoppsjuryns röster räckte inte riktigt ända fram, Ainbuskarna hamnade precis utanför listan. Men detta innebär å andra sidan att Ainbusk och "Jag saknar dig ibland" får en ny chans nästa vecka.


Ainbusk utmanare till Svensktoppen
9/3-2008 12:31

Ainbusk melodifestivallåt "Jag saknar dig ibland" är en av utmanarna till nästa veckas Svensktoppslista. Tyvärr kan vi inte rösta eftersom detta görs via en utsedd jury. Men vi kan alla hålla tummarna för att låten berör mångas hjärtan och tankar!


Ny singel!
24/2-2008 15:47

Ainbusks melodifestivallåt "Jag saknar dig ibland", i singelversion, finns i handeln den 27 februari, men redan nu kan du boka den här! Klicka på skivomslagsbilden nedanför nyhetsrutan så kommer du vidare. Där kan du också boka Ainbusks album "En samling"- New version, som inkluderar "Jag saknar dig ibland".


Efterfest
24/2-2008 01:27

Nu finns flera vimmelbilder från melodifestvalens efterfest under MMS-album :)


Tack för ert engagemang och alla fina ord i gästboken
23/2-2008 23:14

Pratade just med Ainbusk - dom var inte besvikna eller ledsna över resultat utan snarare förvånade, dom hade ju så gärna varit med ett varv till! Dom hälsar till er alla med ett stort och hjärtevarmt tack till alla er som röstat och till alla er som skrivit så fint i gästboken! Ainbusk hälsar också att dom är glada över att ha varit med i Melodifestivalen och att dom gläds med dom som gick vidare. Dom var alla nöjda med kvällens framträdande och säger att en tävling är en tävling, utgången vet man inte förrän alla gått i mål. Ikväll går dom på avlutningsfesten och imorron är det hemresa och att par dagars ledighet. Därefter börjar planering och rep inför den fortsatta Piaf turnén. Vi på hemsidan är helt säkra på att "Jag saknar dig ibland" är en given svensktoppshit som vi kommer att få höra många gånger!!


Rösta, rösta, rösta!!!
23/2-2008 12:27

Du röstar väl på Ainbusk ikväll?
Ladda upp med chips, läsk och godis och se till att telefonernas batterier är laddade och kontantkorten påfyllda ;)

Melodi nummer 7 är Ainbusk
===============================
JAG SAKNAR DIG IBLAND - AINBUSK
Text och musik:
Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Ingela "Pling" Forsman

Röstningsnummer:
099-32 007 (9,90 kr varav 8,50 till Radiohjälpen)
099-23 007 (3,95 kr)

Ring eller sms:a till numren men kom ihåg att sms bara fungerar från Teliaabonnemang


Mera bra odds!
22/2-2008 13:23

Ainbusk är nu rankade 2a hos 72% av spelbolagen, och 3a resp. 4a hos övriga


Bra odds!!!
21/2-2008 20:49

Göteborgspostens Magnus Vasell tippar Ainbusk direkt till final!!
Läs mer under Ainbusk i media och länken "Ainbusks låt växer"