Dagbok

Käraste Ainbuske-vänner., 10/12-09
Ett stort TACK till alla som skriver, frågar och undrar över oss…som saknar oss. Det värmer oss fyra…
något vissna och vilsna…, Ainbuskar, i vintermörkret.
Förlåt, och ursäkta för vår dåliga närvaro på hemsidan.
Men, just nu, så är läget splittrat och vi har svårt att sammanfatta oss, alla fyra, på en och samma gång.
Just nu är livet så.
Men vi ruvar, tänker, drömmer, nynnar, spånar, skriver, inför nya kommande tider.
Vi vill göra något nytt…
Skapa…med friska fläktar.
Vi har hållit ihop mer än 25 år. Vi behövde en paus.
Fyra kvinnor ständigt på gränsen till genombrott, sammanbrott, utbrott…och vi brottas med mycket just nu.
Vi hoppas att ni finns kvar när vi vågar oss ut igen!
Älskade ni, trogna vänner, fina, fina publikum.
Många jul-hälsningar från oss till er.
Vi saknar er!
Vi älskar er!

Ainbusk.


Hälsningar via Nyhetsrutan, 23/6-09
Hej på er alla,
Vi vet att vi är otroligt dåliga på att skriva dagbok just nu.....eller ja rätt länge nu...Vi befinner oss i en period av mycket diskussioner och planeringsfunderingar för nästa steg och sammanhang. Vi har därför bestämt oss för att vi istället för dagbok gör nån slags twitter/blogg, låt oss kalla det för en "Ainbusk-twigg", inlägg under Nyhetsrutan. Vi hörs då och då under sommaren - ha en härlig, varm, solig och skön sommar! Hälsningar från oss alla på våra olika sommarställen Marie i Hälsningland, Josa i Stockholmstrakten, Bittis och Annelie på Gotland.


GLAD PÅSK från "tajmautande" Ainbuskar!, 10/4-09
Käre alle,
Fyra påskkällingar från Gotland önskar er alla en GLAD PÅSK och en härligt spirande vår!
Vi fortsätter vår "tajmaut" - och är kvar i stigfinnandets tecken. Vi sidoprojektar lite och jobbar på och fortsätter våra funderingar och planer. Just nu firar vi påsk var och en med sina kära och hoppas att ni alla gör detsamma! Var rädde um er och njut av det vackra påsk och vårvädret.....Vi kan inte riktigt säge när vi kan träffa er alla igen men kom ihåg Maries och vårt fina ordspråk " Bättre sent än ännu senare!" Påskkramar från Ainbusk!


Vi time-outar lite under hösten, 15/9-08
Hej på er goe alle ni,
Hösten är på väg en vacker årstid inte minst nu och ett par veckor framåt när färgerena börjar skifta i naturen. Vår timeoutande höst kommer att gå i stigfinnarens tecken ( det nu finns ett sånt tecken, det har i alla fall i bestämt att det finns) vi ska fundera och planera, kläcka idéer, leta och söka och kläcka idéer igen för att sen fundera och planera.....allt för att finna vilken stig vi ska följa 2009. Vi önskar er alla en härlig, vacker och underbar höst och vi hör av oss nån gång då och då här på hemsidan. Var rädde um er och ha det så bra! Kramar till alle er från alle oss!


, 01/5-08
Hej på er, Hoppas att ni hade en trevlig Valborgshelg och att vintern nu verkligena raaasat ut....Visst är det härligt med våren, det är så livgivande....det behöver vi nu....det har varit fullt schema i två veckor i sträck och idag, första maj, är vi äntligen hemma hos våra kära.....det är verkligen hur roligt som helst att vara ute på turné och vi har varit ett så gott gäng på denna resan och ...haft himla roligt hela tiden.......men det är ändå alltid skönt att komma hem....eller hur? Bittis och Annelie har längtat så det gjort ont efter sina små barn så dom skyndade hem med morgonflyget dagen efter spelningen på Dansens hus i Stockholm och Marie och Josa, ja dom hade ju redan hunnit hem till Stockholm. På söndag ses vi alla igen för det sista kapitlet i vår Edith Piaf berättelse ( i alla fall för den är gången) då spelar vi i Nyköping. Stort och varmt tack till alla er som kommit för att lyssna på vår saga om Edith, tack också för fina ord i gästboken! Nu ska vi landa och ladda batterier och umgås med våra kära ......och sen....planeringsmöte för sommar och höst. Njut nu av våren och var rädde um er!
Masse kramar från alle oss till alle er!


Varje dag den andra lik, 14/4-08
Hoppas ni alla njuter av den lilla spirande vårkänslan som smyger sig på.....i alla fall så är det så i Skåne där vi just idag besöker Ystad. Det ligger väldigt mycket söderut och är en fin liten stad vid havet och här blommar påskliljor och pingstliljor, tulpanerna står i knopp och lite grönt börjar det också bli. Såå härligt och vackert! En kontrast mot förra veckan snöblandade verklighet i Norrland som också den var vacker.....men kallare! Annars är dagarna väldigt lika varandra just nu. Mat, sömn, soundcheck, upp och nerpackning..........hur kul låter det på en skala......? Men..... vi glömde ju själva föreställningen.......den ligger högt på vilken skala som helst....den förgyller hela dagen! Det är för den känslan vi far land och rike runt, vi älskar det vi gör och det är så kul att få möta publiken oavsett om dom är många eller få och om det är en stor eller liten sal! Vi ser fram emot att möta just dig snart! Annars har vi inga skandaler eller annat skvaller att berätta om just nu.......men vänta bara..... vi har ju många dagar kvar på denna roadtrip! Hoppas att vi ses! Masse kramar från oss Ainbuskar!


, 16/3-08
Hej goe ni, Från glim och glam under Melodifestivalveckan till en veckas tystnad och vila och nu rakt in i repen inför vårens Piafturné. Vi repar just nu hemma på Gotland....fast vi mjukstartade med ett allmänt planerings- och idémöte.... Vi firar ju, precis som Carola, 25 år i år.........och nån sorts jubilerande eller jublande måste det ju bli........men var och hur och när?......idéerna sprutar...något är bra annat inte lika bra eller snarare inte alls.....annat känns som en lysande idé.....men så ska det ju gå att genomföra också....och där släcktes den idén...För 25 år sen kunde man leva på nybyggaranda, kaffe och knäckebröd....så är det inte riktigt nu.....det behövs liksom lite mer nu....kan det vara åldern eller kan man skylla på växthuseffekten......men i alla fall...idéer har vi....Nåväl, under våren är det Piaf som gäller, vi repar på och planerar turnén...det är tre späckade veckor on the road runt om i landet. Hoppas att vi ses! Såg nån liten fråga i gästbokan om vi ska spela på Gotland i sommar. Jo,så blir det nog. Vi kan inte säga när...inte för att det är särskilt hemligt, utan mest för att vi inte riktigt vet...inte ens Annelie har skrivit upp det!
Nej, nu ropar Marie från sin pianostol...vi sjunger "Nej åter nej, nej jag ångrar ingenting"......och genom fönstret skiner en uppmuntrande vacker vårvintersol....Vi hörs snart igen! Massa kramar till er från oss Ainbuskar!


, 24/2-08
Vi är alla nöjda och glada så här dagen dagen efter....om än en aning trötta....det har varit intensivt och gårdagen var aningen pressad med ett genrep och sen den stora föreställningen på det. .....och så var det ju avslutingsparty igår..till lång in på småtimmarna, ja, till ljusan dag för några tappra....så en del trötthet får man skylla på det också....god mat, champagne och glim och glam - jättekul och en härlig samling av människor, artister, skivbolagsfolk, producenter, ljus och ljud, scenbyggare och alla dom som jobbat med hår, smink och kläder (tack snälle goe ni er hade vi inte klarat oss utan). ett extra stort tack och en jättekram till vår älskade Malena som sytt våra fina känningar.
Hur det nu än gick.... ja, vi vet ju hur det gick... så har vi verkligen haft kul och njutit av att vara med... och tack alla ni som röstade och trodde på oss och tack också för alla goa fina inlägg i gästboken!! Det värmer våra hjärtan!! Vi fick ett varmt mottagande och kände att vi hade publiken i ryggen........efteråt kände vi oss så nöjda och glada och tänkte att kanske kunde vi ta oss vidare. Nu blev det inte så och allas vår Björkman sa att det inte varit ett så här jämnt startfält i någon deltävling tidigare..... Men vi gläder oss med de som gick vidare och önskar dem alla lycka till i Globen och i Kiruna!!.....Kanske, kanske har vi fått lite blodad tand....få se om det dyker upp nån låt nästa år.........Idag är det hemfärd... den del av oss som gick hem på småtimmarna och är lite mer morgonpigga åker mitt på dan .....medan den del av oss som var kvar till ljusan dag och är lite mindre morgonpigga....satsar på ett senare tåg! Nu blir det några dagars vila, det behövs för både kropp och röst. Storkram till er alla och tack igen för att ni följt och stöttast oss i detta vårt Melodifestivaläventyr!


IDAG ÄR DET SCHLAGERFESTIVAL!!!!, 23/2-08

Heeeeej på er alla !!!
idag är det ännu en historisk dagen D dag, idag är det Delfinal....ov i erkänner ..vi är lite nervösa...med kul är det! Hela veckan har varit hektisk men väldigt rolig och fylld av rep, intervjuer,foto och mingelfester. Igårkväll hade vi första genrepet för full salong....ja det var verkligen FULL SALONG!!! Hur många vet jag inte men vi njöt av mötet med publiken! Även idag har tempot varit högt....men utan intervjuer, men annars som vanligt fixa hår och in i sminket,infomöte i greenroom, 14.00 genrep, in i sminket igen, lite mer hårfix, på med medhörningsdosor så att man kan höra sig själv, SEN KAN VI SÄTTA PÅ OSS VÅRA OTROLIGT FINA KLÄDER...SEN SKA VI SJUNGA FÖR ER FRÅN HELA VÅRT HJÄRTA och ikväl är det samma process igen och då.....uhhiiihh..... då är det på allvar!!!
Ni är väl med oss ikväll!
STORA KRAMAR FRÅN AINBUSK!!!Vilken dag!, 21/2-08
Hej på er alle goe ni,
Livet i Melodifestivalland är intensivt men himla roligt....det är såå kul att vara här....Dagen startade på en för vissa fullständigt normal tid och för andra tidigare än vanligt.... här gäller det att komma på benen i rappet, sjunga upp sig i duschen....fixa face och frisyr...en go frukost sen är man på G. Dagen har varit en sån där....."denna-Ainbuske-ska-vandra-från-det-ena-till-det-andra-dag" ... från en intervju till nästa, prova kläder, lära sig alla gångar och vägar i Cloetta Center....det hade nog ändå varit bra med ett chips i kortet...nåväl, från hår till smink och upp på scenen för ett rep med fotografer och journalister närvarande....det kändes bra...och Bittis stod kvar på scenen när låten var slut...det var vi andra såå glada för...! Allt kändes jättebra...men det finns ännu en del små detaljer som ska fixas till...imorgon är det första repet med scenkläder, ett riktigt genrep...det blir himla spännande...men vi är trygga, alla känner sig på topp i kropp, knopp, själ och röst! Det är himla kul att träffa alla andra artister...men lite pinsamt att erkänna att vi inte riktigt är klara över vem som är vem av alla som är här¨.....Marie har gett sig den på att känna igen alla i slutet av veckan..vi får arrangera ett litet förhör. Idag blir det lite kort...hinner inte mer...ikväll är det välkomstfest, men ganska tidigt tar vi kontakt med hotellet och kudden...det gäller att vila när tillfälle ges..Vi är sååå så glada för att det är så många som tror på oss...vi blir alldeles varma i hjärtat, tack snälle goe ni! Massor av kramar från fyra Ainbuskar som nu är mindre förvirrade, glada, ännu lite nervösa.. men trygga och fortfarande himla välfriserade!


På plats i Linköping!, 20/2-08
Äntligen är vi här och äntligen är det dags....och exakt där fladdrade det till i magen....men alla är hundra på G....Tack alla goe ni för fina ord och uppmuntran i gästboken...Tack för att ni tror på oss! Vi träffades imorse på Centralstationen, vi anlände liksom från olika håll och vi hade inte sett varann på sen dan innan !?!... Men det lät som om vi inte setts på lång tid " Wow, vad snygg du är!" och "Åh, så fint håret blev!" och " Va du ser fräsch och vacker ut!" osv.....precis som på vilken dammiddag som helst....Men det var verkligen så, alla var sååå snygga...Vi äntrade tåget kl 11 och så var resan igång...som vanligt finns det nån i gruppen som så fort hon kommer på ett tåg somnar i ett hörn...inga namn...Med på färden har vi Peo från skivbolaget och imorron kommer Malena för att göra en sista inprovning och sen lägga sista handen vid kläderna.....och så har hon hittat fler skor....nu vet man inte hur det går med Maries sulor.....På tåget gjorde vi en och annan telefonintervju med tex Metro...Vi fick ett dagsschema av Peo - det blir lunch ( tack och lov!!) när vi kommer fram, sen är det sk torrep i en lokal bredvid ishallen eller lite elegantare Cloetta Center. Då står vi igen på en upptejpad scen och Bittis är helnöjd för här är hon helt säker på att inte ramla ner! Då ska det också övas kameravinklar ...hmm undrar om dom liksom tejpar ett piano till Marie?....Ja sen är det mer intervjuer i par och/eller hela gruppen...mycke snack blir dé.......Sen ska vi ackrediteras som värsta OS-deltagarna, foto och sånt där kort i band ni vet...ungefär som matkortet i skolan.. Annelie lurade alla andra med att påstå att det fanns ett chips i kortet så man kunde spåra var man fanns nånstans...det fanns en del i gruppen som trodde på det....inga nman här heller.....men en bor i Stånga och en annan i Stockholm... fast det hade kanske varit bra för just oss, eftersom vi då och då blir av med Josa...och vi andra virrar kanske också runt och bort oss i denna stor arena....nåväl, bara vi hittar till scenen... det gjorde vi ju inte den där gången för snart hundra år sen då vi vann talangtävlingen på China....vi hade jättesvårt att hitta till scenen, vi fick ha hjälp......Ikväll tar vi det lugnt, äter middag ihop försöker komma i säng i tid, så vi får vår skönhetssömn...om man nu somnar nångång...för imorgon drar det igång - då ska kläderna sitta och skorna passa och vi ska repa på scen i det första genrepet....och precis där fladdrade det till i magen igen.....Nej, nu måste vi samla ihop oss, så vi hörs igen imorgon! Massa kramar från fyra lätt förvirrade, glada, lite nervösa men jädrans välfriserade Ainbuskar!Nu är nerverna i gungning!, 19/2-08
Käraste, goa, alla ni,

Just nu ska allt hända samtidigt, smycken ska letas upp, vi ska hitta smink som matchar våra scenkäder på ett förträffligt sätt....så var det här med skorna...Tack vare Bittis fototrunda på stan har Malena och Marie hittat fina skodon med elegant klack som tål att stegas runt ..f´låt..dansas i..Marie hittade inte sin storlek så hon tog en storlek större 40 istf för 39...det får bli en läcker iläggsula...inte så sexigt kanske ...men STABILT... där under pianot...... Igår satt Annelie och Josa hos frissan i timmar och då pratar vi inte såna där vanliga två timmars klipp-och-tonings-pass ...Annelie kom dit 12 30 och hem kom hon efter kl 19 på kvällen...klippt, färgad, slingad, tonad och topptonad.....klappad och klar för Melodifestival....Josa var inte mycket sämre...dom klagade lite på smärta och utmattning i höjd med sittknölarna...men håret blev snyggt! Bittis och Marie fick en väsentligt kortare behandling ...dom kör natural looks...eller så är dom helt enkelt perfekta redan från the beginning....
Vi har också hunnit med att fnissa och tjattra i radio Rix med Sofia (SoffiPropp) och världens snällaste Micke, dessutom skulle vi sjunga i studion, någon schlagerfavorit. Vi tänkte dra Forbes, "Beatles var min Musik", för att den har blivit historisk... men då hade förstås Forbes varit där veckan innan. Vi spelade i stället "Ring, ring.....SNÄLLA RING, PÅ VÅRAN LÅT PÅ LÖRDAG!!!
Ingen vet vad som händer med oss i "Green Room", om vi totalförlorar...
Mer intervjuer ...idag med Expressen och Josa gör en grej med Aftonbladet....
Vi kollade förstås också delfinal 2 för att liksom ha koll på allt och alla....det ser lite körigt ut där på scenen...Bittis är helt övertygad om att hon kommer att trampa fel och falla över kanten. Sen är det ju himla spännande att höra de andras låter....hur är vår i förhållande.....vår är jättevacker och passar precis oss Ainbuskar...SNÄLLA RING, PÅ VÅRAN LÅT PÅ LÖRDAG!!!
På hårsalongen igår träffade vi en himla trevlig stylist från Makeup Store så där har Annelie och Bittis varit idag på sminkjakt....tror det finns en bild i MMS albumet....den första...vi lovar att skicka fler...i alla fall så hittade vi vad vi sökte så nu kommer vi att känna oss sååå så vackra på lördag...nu är det bara att hoppas att Bittis inte står på näsan och att Maries sulor inte syns och att Josas hår ser så där glittrande vackert ut som det är tänkt och att Annelies nyslingtonlängda lockar faller som vore det Rita Hayworth...Sången då?...Jo, den sitter...liksom stegen...i alla fall just nu....Imorgon bär det av mot Linköping lika spännande som skrämmande....Håll tummarna! Massa kramar från fyra glada, längtande, lite rädda, lätt förvirrade men lyckliga Ainbuskar i Melodifestivalland!


, 13/2-08
Hej på er alla,
Vi är såå glada för vår nya hemsida och ser i gästboken att ni också tycker om den! Vi hoppas kunna få till det tekniska kring det där med bilder i MMS albumet så småningom......det blir nog till sist Bittis som grejar det.....hon är rätt teknisk....i alla fall för det mesta..Idag har vi vår "big hair day" nu ska det stylas, klippas, kortas, färgas, slingas och färgas om igen och sättas upp och tas ner....ja ni, det är mycket med denna Melodifestival...Vi ska hinna med en himla massa intervjuer också..det får nog bli lite uppdelning av uppdragen...och så ska vi repa sång och koreografi.......och så kläderna.....kläderna... dessa skapelser som bara vi vet...eller just nu bara Malena vet hur dom ser ut...och så måste vi fixa skor.....Lite oro känner vi för trapporna på den där scenen ... hittills har vi bara tränat med tejpremsor på ett studiogolv...då är det ju inga som helst problem...men tänk om stilettklacken fastnar och man liksom slidar nerför trappan in på scen....vi kanske ändå ska ta fram våra gamla motorcykelboots som vi hade i Drak-Ullas döttrar...det hade känts tryggt och fint - om än inte så himla läckert....Nej, det får nog bli en satsning på högklackat och en underhållning av nageltrånget trots allt! Vi såg ju delfinalen i lördags och det kan man ju säga att man var fullt upptagen med att kolla hur det lät, hur dom rörde sig, vad dom hade på sig ...och pulsen tickade på...Det ska bli riktigt roligt att vara med, men...som sagt...lite nervigt är det allt! Men vi tycker såå mycket om vår låt och vi tror att ni också kommer att tycka om den...det känns som en riktig Ainbusklåt!
Massa hälsningar och kramar från alla oss till alla er!


, 07/2-08
Hej alle kära goe ni!
Välkomne till vår nya hemsida! Visst är den jättefin, eller hur? Stor och varmt tack till Mats för allt jobb med detta - du är en klippa!!
Just nu är vi i full gång hemma på Gotland – vi repar inne i Visby……det är mycket nu…..steg som ska sättas och så ska händerna vara där, eller var det här …ja, i alla fall så ska dom va nånstans och så var det micken ..åh, nej, nu vände du på fel håll och vänta skulle vi inte stoppa här ….nej, nu glömde jag ju texten….hmmm….ska vi inte ta en fika nu … vad tycker ni…..Ja, så kan det låta….av och till…eller nån gång…. men vi är faktiskt rätt fokuserade .. just nu är vi i den fas då vi filar på detaljer och då kan diskussionsvågorna gå rätt högt av och till….I går hade vi klädprovning hemma hos Annelie….det blir jättesnyggt … men vi kan inte avslöja något…varken färg eller stil….hemligt, hemligt!! Allt – låten, kläder, scenframträdande… allt ska vara en välbevarad hemlighet till den 23 feb…..och det måste betraktas som en prestation från vår sida ….
Vi stannar på Gotland till helgen, då bänkar vi oss framför Tv:n för att känna in stämningen i första delfinalen. Sen är det dags för nya turer i Stockholm nästa vecka ..till dess säger vi Kram och Puss - Lamm och Russ från alla oss till alle er!, 01/2-08
Halli-hallå....vi anropar från någonstans i Stockholm där vi just nu åker karusell ...eller nej, det gör vi inte men runt går det ......"denna ainbuske ska vandra från det ena till det andra.....låt de gå, låt de gå"........Ja ni, är det inte dans så är det sångrep och sen är det foto och vips så dansar vi lite igen. Vi har tränat med vår kära Denise som med fast hand sett till att vi står, går och rör oss rätt. Idag träffar vi M-festivalens koreograf så vi kan foga ihop Denises och vårt, med hur kameror och scen kommer att vara. Kul - absolut! Spännande -YES!.....men av och till lite rörigt och jobbigt, men bra blir det och konstruktivt är det.....trots att vi är med..........Igår hade vi en extatisk happening på hotellrummet med vår kläddesigner Malena bland höger av tyger, nål och tråd.........virrade, nej vi virvlade runt - (det har på nåt sätt mer stjärnglans) i hysteriska skratt och trötthetsfniss och hade funderingar över hur det hela ska se ut till slut......Malena hon vet precis var hon ska sätta saxen och hur ett veck här och ett drag där gör underverk för kreationen. Den stora diskussionen är nu om Marie ska ha shorts på sig bara för att bräcka BWO............men vid närmare eftertanke.....det är ju trots allt ett familjeprogram.....
Imorgon är det uppstidning i ottan - då ska vi ta tåget mot Bingolottos egen huvudstad - Göteborg. Det blir till att knoppa in lite på tåget....i alla fall för tre av oss ....har Bittis klivit ur sängen så har hon.....då finns det en massa annat att göra än att sova är hennes filosofi.....
Nåväl, missa nu inte Bingolotto.........köp en lott...tänk om ni vinner....vår medverkan kanske ger tur....tänk om.....
Massa kramar från oss alla till er alla!
Kram och Puss, Lamm och Russ!


, 25/1-08
Hej eller ska vi säga Hyvä Suomi ( det betyder alltså Heja Finland).......Vi spelade ju i Finland i går, i Vasa, och det var en stor upplevelse. Vår älskade Stefan ( ljud ni vet) var redan på plats när vi skulle flyga från Stockholm, han var såå bekymrad eftersom det var ett riktigt snöoväder i grannlandet.....men vi kom väl fram och allt gick bra....och ändå bättre blev det när vi blev mottagna som värsta rockstjärnorna i vit limosin utrustad precis som en sådan ska vara ....nämligen med champagne........Vår gullige chaufför talade varken svenska eller engelska... bara finska.......vi briljerade med yksi, kaksi, kolme......men det är tveksamt om det gjorde något bestående intryck. Nåväl, kamerorna åkte fram......detta måste bevaras och visas för alla där hemma......uppställning, poser och vackra leenden....... då inser Marie att batteriet var slut i hennes kamera! "Vi tar min" säger Bittis och alla ställde upp vid limosinen med champagneglasen i näven minst lika snyggt som innan............ridå!.....Bittis batteri hade hoppat ur....total upplösning...till sist lyckades vi i alla fall få till ett par bilder......dom kanske dyker upp här på hemsidan......i det virrvarr som uppstod lyckades Bittis tappa sitt champagneglas.......hur rockstjärnigt är det på en skala?
Limosinen tog oss till Vasas stadhus där vi skulle göra en sk företagsspelning, mycket folk och jättetrevligt! Vi körde ett blandat program med allt från gamla godingar till Piaf och dessutom la vi in "Blumsterteid" för att ge dem en liten fläkt av gutamål. Vi var riktigt glada och nöjda efteråt, en himla kul spelning........men vi var trötta.......rockstjärnelivet tar på krafterna ... mer på en del än andra........när vi satt och åt mat på hotellet efteråt så somnade Marie mitt i ett telefonsamtal och luren liksom bara gled ur händerna.....till allmän förnöjelse måste man säga.....det är ju som sagt bra när det går bra för en själv ..men ännu bättre när det går dåligt för nån annan.....det var i alla fall en god tur till Finland och därför säger vi igen Hyvä Suomi! Idag drar vi hem igen och ställer in siktet möt Linköping igen!
Massa kramar från oss alla till er alla!


, 21/1-08
Hej på er, Nu är det bara en månad kvar till vårt Melodifestivaläventyr eller snarare det befinner vi oss mitt i men om cirka en månad smäller det, då är det dags.......Anneli och Bitts har just nu klippkort på flyget ...ett par dagar varje vecka är det rep i Stockholm, inte bar rep utan dansträning, steg hit och steg dit - Marie koncentrerar sig mer på ackord och på att bistå med glada tillrop eller .........inte alls ...eftersom hon då och då tar sig en lur när vi andra svettas under koreograf Denise´s styrning. Så är det det här med kläderna inte bara dom till scenen utan även till fotograferingar och alla andra stunder och sammanhang under festivalveckan .. ..himla tur att vi har Malena....så fiffig och snabb är hon....vi gör så här.. klippar av lite där, syr in lite här och drar lite där ...och vips så har vi ett helt nytt plagg........ja, ni det är mycket nu och mitt i allt detta bloggar vi på Må bra...ni läser väl....och så är det ju det här med våra stegräknare.....ganska fiffigt även om det ibland blir lite press och stress att få ihop dom där stegen .....svårast för dom som glömmer sin hela tiden........nej, inga namn...Nej, annars så är det som för det mesta, än är vi på samma linje i allt och än har vi fyra olika åsikter som skall samsas ihop till en .....då gäller det att kunna hitta sammanhanget mellan lugn och ro......var rädde um er! Kram och puss, lamm och russ från alla oss Ainbuskar!


, 12/1-08
Hej på er alla goe ni,
Hoppas att ert 2008 börjat bra och precis så som ni tänkt er - vårt har börjat med en himla rivstart......och målet ligger på Cloetta Center den 23 februari då vi spelar vår låt i Melodifestivalen.........vi jobbar på allt just nu kläder, hår, sång, arrangemang, koreografi och så formen.......formen får vi inte glömma ..........Marie har alltid drömt om att få va mé om en sån där ... ni vet ....formtopp.........nu kanske.....vi samarbetar med Må bra, ni har väl sett bloggen, som ger oss goda råd och rön om allt från mat till promenader och gymträning..........hmmmm ..vårt träningsupplägg är nog mer åt promenadhållet än gymmet......fast med tanke på mängden möten och transporter hit och dit och tider att passa så blir det också en hel del småspringande....i högklackat ....mer för vissa än för andra kan man säga utan att avslöja några namn......nej, nu måste vi öva lite på stegen och festa lite på en banan eller varför inte en knaprig morot...Massa kramar från oss!


GOD JUL och GOTT NYTT ÅR, 23/12-07
Bonjour!
Så var det över för denna gången, sista spelningen på höstens turné är avklarad, klänningarna är skickade på kemtvätt, noterna insatta i pärmen, skorna ligger nerpackade i sina påsar och sminkväskan känns lätt efter turnén....den får fyllas på i januari.......Vi älskade våra dagar med Edith och hoppas att vi kan fortsätta till våren! Tack snälle goe alle ni som kom och delade våra kvällar på olika teatrar ute i landet och på Vasan i Stockholm! Det är alltid lika fantastiskt att stå på scen och känna värmen från vår härliga publik.......TACK för att ni finns!!
Nu drar vi oss in i våra egna hemmavärldar och firar jul med våra nära och kära och vi önskar er alla en härlig och fröjdefull jul med allt som hör till och sen ett Gott Nytt År! Vi ska alla försöka göra som Marie säger ......vi ska försöka finna ett sammanhang mellan lugn och ro och mellan jul och frid!!
Massor av kramar fårn oss alla till er alla! Var rädde um er!, 18/12-07

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!!! 18/12-07
Bonsoir...ca va? Ja, vi uttrycker oss ju gärna på franska nuförtiden oavsett om vi förstår vad vi säger eller inte...Hade ni sagt ca va till oss hade vi svarat efter koll o glosboken svarat - ca va bien merci! Vi mår alldeles utmärkt, ikväll har vi spelat i Västerås och det var en härlig spelning, det var mycket folk och vi kände att det gick riktigt bra och våra hjärtan värmdes av stående ovationer på slutet! Tack snälla alla!! Efteråt var vi nöjda och lyckliga! Vi har varit samlade i Stockholm sedan i igår då vi repade inför inspelningen av Melodifestivallåten. Det blir en aning splittrat, Piaf och Eurovison song contest......fast det förstås....."Voila le jury Monegasque, neuf point" eller hur det stavas!?!
Förutom sång och stämmor och komp så är det detta med vad vi ska ha på oss eller snarare.... VAD SKA VI HA PÅ OSS??? Det är en knäckfråga som upptar mycket av vår tid! Fast inte mer än att Bittis idag hann med julklappsköp - två klappar på 30 minuter.........hmmm det är mycket kvar! Annelie ligger lite efter just nu för hon har med sig barnen och mormor dvs mamma på denna sista delen av turnén...mysigt - men omöjligt att köpa hemliga klappar! Efter spelningen kväll så höjde vi ett glas vid maten för att fira Marie som har bröllopsdag idag....dagen till ära hade hon dubbla ögonfransar..allt för att glittra extra .. kanske var det därför hon fick oss att tro att vi fick sås till maten....ni vet vi kör ju lite må bra stil just nu...och vågade inte hoppas... men vi trodde på Marie.....och vid närmare undersökning och smakprov var det nog nån slags chokladsås till efterrätten!?! Sås som sås - Josa och Bittis tyckte det funkade bra till salladen....bara dom fick lite sås!! Så imorgon är det då sista spelningen på denna turné, på Vasateatern, den 19 dec ...Ediths födelsedag....det känns stort att vi då ska stå på Vasateaterns scen och sjunga hennes sånger...imorgon gör vi det för Edith (och för er)och hoppas att hon ler därupe i sin himmel!
Innan vi sen får ledigt är det fototgraferingar, intervjuer och inte minst inspelning av Melodifestivallåten..och så var det det där med kläderna.....men... sen är det dags för bjällerklang och jul, jul strålande jul och tipp tapp, tipp tapp....osv
Så säger vi alla GOD JUL till er alla och hoppas att ni alla får ett alldeles särskild GOTT NYTT ÅR!!
Massor av kramar från alla oss till alla er!!, 12/12-07
Hej på er alla.........Ja, så var det då äntligen klart ...eller vi ska kanske säga äntligen officiellt......vi har ju vetat ett tag.....men inte ett ord har kommit över våra läppar .....det är faktiskt att betrakta som en prestation.av oss....ingen av oss är nämligen särskilt bra .. nej, ingen av oss KLARAR normalt sätt att hålla en hemlighet så här länge......men har Björkman sagt det så lyder vi!
Det ska bli såå roligt att efter 25 år i branschen vara med i melodifestivalen för första gången.......okej Josa har varit med.....men inte hela gruppen.....vi kommer att dra nytta av Josas erfarenhet i alla detaljer. Igår var det stort pådrag när artisterna och de olika orternas uppställningar avslöjades, vi ska vara i Linköping, Cloettacenter .......passar oss perfekt..., vi älskar choklad! Igår var det alltså full fart, fotografering och intervju......." o artisterna ska vandra från den ena till den andra" ...det va som sån där speed-dating som man sett på film. Gör bäst nitryck på kortats möjliga tid!
Hela dagen gick åt och på kvällen var man helt slut, utan att egentligen ha ansträngt sig särskilt.
Genom åren har vi fått många sånger skickade till oss och frågan om vi ville vara med men antingen har det inte passat i tid eller så har alla inte varit övertygade eller så har sången inte övertygat oss. Den låt vi ska sjunga nu har övertygat oss, den heter "Jag saknar dig ibland", en fin sång och sedan vi fått höra historien bakom så kröp den än mer in i hjärtat. En sann bakgrundshistoria.....den handlar om just det ..........saknad..........en förlorad vän.......som inte längre finns.....en som man saknar ibland..
Ikväll gjorde vi den nästsista spelningen på Vasateatern, det gick bra - härlig publik! Imorgon har vi ett företagsgig, sen åker vi till ön igen för ännu en spelning i Visby..........sen är det bara två spelningar kvar på turnén......och utanför dörren står julen och väntar...jisses vad tiden går ....och nu går vi och sover!
Mssa kramar från oss till er!!, 06/12-07
PUH......så är då "Stockholmspremiären" överstånden och det gick jättebra. Vi kände att föreställningen satt och vi var alla nöjda efteråt. Goda vänner, kollegor och produktionsfolk kom och hälsade på i logen och vi njöt av stunden och ett glas champagne. .....När gästerna så småningom gett sig av .........ja, då kom den ...........tröttheten...........som en klubba........Vilken tur att vi hade näre hem och till hotell för Bittis och Annelie. Jag tror att alla stensomna så fort huvudet nådde kudden.......Josa och Bittis tror sig ha somnat lite innan huvudet landade. Seg morgon och sen morgon blev det ...och då kom vi iväg lite sent också..... vilken tur att vi bara skulle till Uppsala det känns lätt, som att köra från När till Visby ungefär även om vägarna och trafiken är lite olika. Imorgon åker vi till Gotland, det ska bli lite mysigt att få komme hem om än bara för två dagar......sen drar vi tvärs över landet mot västkusten och Göteborg. Ha det så bra och var nu rädde um er!
Kram från Ainbusk, 05/12-07
Gomorron ......eller nåt...........klockan är strax efter midnatt och det är alltså onsdag. Igårkväll spelade vi i Halmstad och i natt sover vi i Linköping. Lite segt att åka bil från Stockholm till Halmstad och tilbaka igen samma dag/natt.........så vi sover i Linköping. Vi var rätt så nöjda med spelningen i Gävle, kändes bra att äntligen få ha premiären......och visst det gick bra och det var en härlig publik...........nåväl, kvällens spelning i Halmstad var speciell, tänk det är alltid så med spelning nummer två på en turné, alltid nåt som går på sné...Det var lite steg och lite ord här och var ...........nej, ikväll var vi inte helt nöjda......men vi fick så mycket värme från vår kära publik, tack!! Efter föreställningen var det mat, plankstek, wow så gott........fast i vår strävan att leva sunt var bearnaisesåsen borttagen..........men visst stod det sås lite längre bort på bordet ...och i mörkret såg det ut som en god bearnaisesås. Någon ( en ainbuske och en musiker)slevade snabbt på lite .........gott tänkte dom ,,,,,tills dom smakade....det var sås till Josas fisk........tänk så fel det kan bli och så kul för alla andra...Turnéledare Gomez manade till avfärd kl 22 00.....allt för att alla ska få in ett tillräckligt antal timmars sömn. ....och imorgon är det Vasan i Stockholm, lite nervöst är det allt.....
Vi kör nog ett kombinerat soundcheck och rep imorgon efterniddag......Tills dess eller tills senare - var rädda om er! Kramar från oss Ainbuskar


, 01/12-07
Nu är alla på benen och vi är on the road again!!................varning är härmed utfärdad till alla Statoilmackar utmed vägarna - nu är vi då på väg, klockan 12 idag sätter vi oss i turnébussen och åker mot Gävle. Lite stressade är vi, detta blir ju premiär.........det är alltid lite oroligt ...........stämmer alla övergångar och håller vi tiden och ja, ni vet .........det finns massor att oroa sig för om man vill. Vi är jättebra på det.........att oroa oss alltså..........men vi mår som prinsessor. Under hela reptiden har vi kört med klok och nyttig mat.....vänta.......där ser jag nån som sitter med korsade fingrar......okej, nästan hela reptiden då........, vi har promenerat, tränat lite.... en del mindre än andra, försökt att få in bra med sömn,......en del mer än andra.........och nu längtar vi och är så glada över att få ge oss iväg, hoppas vi ses, om inte i Gävle, så ses vi nån annanstan på vägen!
Ha en mysig adventshelg och kom ihåg luckorna och att släcka ljusen!! Puss och kram från alla oss till alla er!


, 28/11-07
Hej käraste ni,
.....Vi är såå ledsna över att behöva ställa in flera föreställningar........vi lovar att komma vid ett senare tillfälle, men just nu måste hälsan, halsen och rösten gå före allt annat! Det blir bättre för varje dag och doktorn säger att vi kan se fram emot att spela i Gävle den 1 december. Under tiden slipar vi på detaljer, alltid kommer man på nåt att justera eller ändra - Marie hon kommer ständigt på nåt nytt. Varje morgon kommer hon med en hög papper med texter. Det kan vara helt nya rader eller en omformulering som låter bättre..............eller sämre.......varje morgon är en överraskning på nåt sätt. Annelie tycker om att markera sin text med sån där gul penna ni vet , så att man kan se ett eller flera ord tydligare för att komma ihåg. Annelie har en egen teknik hon målar hela texten knallgul och hoppar över ett eller ett par ord............ man har olika tekniker för inlärning!! Vi andra tittar på pappret en gång sen sitter det som smäck.........!?!
Helgen som gick åkte Annelie och Bittis hem till Gotland för att krama och pussa på sina familjer. Dom är hemme så lite nu så det gäller att ta vara på varje möjlighet. Bittis bakade pepparkakor med sina barn och det blev en del julpyssel och pynterier med barnen för både Annelie och Bittis......det är ju snart första advent och då är dom ju inte hemme. Vi önskar er alla en mysig och vacker första advent, glöm inte öppna första luckan och glöm inte att släcka all ljus!
Var rädde um er - vi är snart på väg!
Massa kramar från oss Ainbuskar!!


, 23/11-07
Hej på er alla, Tack för all fina inlägg i gästboken och tack för fina ord om Nyhetsmorgon! Jisses vad vi var stressade - ingen visste vad vi skulle sjunga så det var svårt att annonsera ut i förväg, skulle vi ta en eller två sånger, det var också en fråga, och faktiskt så ändrdades sångvalet när vi kom till Tv huset ...... Oj, vad vi var nervösa, det är alltid oroligt att sjunga nytt material och än mer så klockan kvart i sju på morgonen. Man är ju såå pigg och glasklar! Bilen gick hemifrån vid 03 tiden för att vara i tid för smink och soundcheck.........puh....vi som repat nästan till mdnatt.....tur att dom bjuder på morronfika, det hann man ju inte med och förresten, vem vill ha morron fika kl 3 på natten...... Allt börjar sitta nu, vi älskar verkligen dom här sångerna, det är såå mycket själ och innerlighet i dom, men också glädje och kärlek och värme. Passar oss perfekt helt enkelt.
Vi har allt det där i vår grupp, visst vi kan bråka och knöla men vi reder alltid ut det och kommer på rätt köl igen - det måste bero på den själ, innerlighet, glädje, kärlek, och värme vi känner för varandra. Så är det här med premiären, den är flyttad - från Luleå till Stockholm och Luleå spelningen är flyttad till den 2 februari. Josefins stämband är svullna så hon behöver vila dessa och har därför tal och sångförbud. Men kära Lulebor, vi kommer upp till er och får njuta av rejäl vinnter i februari istället. Imorgon tar vi sovmorgon och sen repar vi texter och steg och steg och texter och nej, du ska stå där och jag här...eller var det tvärtom....det känns ju så mycket bättre att stå här.....vänta så här var det jag är här och du där och Marie hon är vid pianot......eller.....jag vet i alla fall vad jag ska säga eller vänta - nej nu tar jag en fika och jag ska bara .......Så kan det låta - ett totalt kaos men med full kontroll! Vi ses på Vasateatern den 28 november eller snart på en teater nära dig! Massa kramar från alla oss till alla er ! Gonatt!!


, 19/11-07
Hejsan allihopa,
Ja så har då ännu en snabb och stressig arbetsvecka gått, det är så konstigt men vi tror att om man är i en replokal så går tiden snabbare.........eller.........?!?
I alla fall så är vi nu inne i den sista skrämmande och nervösa och stressande och pressande fasen av repetitionsarbetet, det är så mycket man borde eller bara ska eller kanske måste vi eller ska vi ta bort eller lägga till eller är det bra så här.......och mitt i allt detta har vi dansträning på kvällarna ......och i huvudet maler texterna.........Men det är kul och såå spännande och vi ser verkligen fram emot att få åka ut med föreställningen!! Vi är alla friska och samtliga är nyvaccinerade för ingen vill ju ha influensa.......ja, utom Bittis förstås, det vill säga hon vill ju inte ha influensa men hon vill heller inte ha nån spruta, när hon en gång för länge sen fick influensavaccin blev hon jättesjuk......hmm......eller så är hon helt enkelt rädd för sprutan! Nej, nu är det dags att sträcka på vristerna och dansa som ack som ett fjun så lätt!! Hoppas ni höde Marie och Annelie var hos Annika Jankell på radion och på torsdag ska vi vara med i Nyhetsmorgon.........vi får väl gå direkt från dansen eller nåt....Ha det så bar, vi ses snart på en teater nära dig!
Kram från oss Ainbuskar


, 08/11-07
Hej på er alla,
Oj, oj, oj vad det var längesen vi hörde av oss - förlåt!! Vi har varit fördjupade i all möjlig litteraur om den lilla sparven. Nej, inte den från Minsk utan den från Paris! Vi har läst en massa böcker och andra skrifter, letat på nätet, slitit ut bibliotekarien i Hemse och ringt hit och dit, varit på nätet igen - allt för att få en bra och bred grund för att skapa vår bild av den fantastiska Edith Piaf. Sen är det ju musiken, vilken skatt!! Dessa franska chansoner som är så särskilda och vackra. Vi har lyssnat på CD, laddat ner, grävt fram vinylskivor ur garderoben, lånat av vänner och bekanta - allt för att få grepp om de sånger som skulle passa med vår bild av Piaf, hennes liv, hennes sång och hennes musik. Sedan var det ju det där med franskan - den läste man i gymnasiet........ett tag sen alltså.......men en och annan strof kommer man ju ihåg....så en och annan titel kunde man ju översätta........men resten då.....en sån tur att det finns vänner med fler glosor i förrådet och att det finns utrymme för konstnärlig frihet och tolkning och för att vi tillsammans med Marie vid pennan(mest Marie!) nu fått ihop det! Nu är vi en bit på väg! Efter veckorna på Gotland i letande /skapandefasen är vi nu i Stockholm i arbets /repetitionsfasen. Denna veckan repar vi med musikerna för första gången - mycket roligt, oroligt, stressande, pressande men ack så spännande!! Det är massor av text att mata in och massor av melodier och harmonier att arbeta med. Tiden rusar fram och runt hörnet börjar slutet av november att närma sig..........det är då nerverna knyter sig och vojne, vojne ....ska vi hinna......ska vi ta bort nåt....är det nåt vi missat....och hjälp vilka klänningar ska vi ha på oss. Vi befinner oss i ett vakuum men kommer snart ut till er - vi ses den 26 november i Luleå!
Massa kramar från oss all till er alla!!


, 15/6-07
Hejsan allaihopa,
Vojne vojne så länge sedan det var ni hörde ens ett enda lite ljud från oss! Förlåt att vi är lite dåliga på att skriva, vi lovar att bättra oss och visst är det bättre att bättra sig lite sent än ännu senare.........eller hur vi nu menar..........
Alldeles precis just idag har vi den stora äran att sjunga på nyinvigningen av Fornsalen i Visby. Kronprinsessan Victoria inviger och vi är väldigt stolta över att få vara en del av denna nyinvigning. Har ni inte varit på Fornsalen så måste ni gå dit när ni kommer till Visby, där kan man tala om att ha ett skelett i garderoben.........ja i alla fall en hel sån avdelning och en massa guld och silverskatter som hittats i åkrarna på Gotland och krukor och skärvor och kort sakgt hela Gotlands historia. Ett fantastiskt museum helt enkelt!
Vi stannar nu alla hemma på ön ett par dagar för arbets- och planeringsmöten inför sommarens spelningar........och inför hösten.
Ni får veta allt här på hemsidan så snart det är klappat och klart! Vi vill också passa på att önska er alla en härlig sommar, semester och/eller sommarlov och så hoppas vi att vi ses någonstans någon gång i sommar!
Massa kramar från Ainbusk!


, 14/4-07
Hej på er,
Idag är det invigning av Wisby Strand, den dnya fina kongresshallen i Visby. Den är verkligen jättefin och tänk att vår Annelie har jobbat med och planerat invigningen. Hela tillställningen pågår i två dagar.........fast vi spelar bara idag det handlar ju inte bara om oss utan många många fler gotländska kulturarbetare och artister. Jättekul! Bittis barngrupper är också med och mimar, sjunger och dansar. Ja å så är det då vi Ainbuskar som idag just beter oss precis somdet står skrivet i en religös sången där " de komma från öst och väst". Från östsidan av Sverige ansluter Josa från Stockholm, Marie kommer från västra Sverige, med absolut snävast möjliga tidsram direkt från sin pågående fastlandsturné. Bittis kommer farande från sitt Stånga och Annelie, ja hon bor ju i Visby. Efter invigningen ska vi fara vidare norrut på ön för att spela på en tillställning på Furillen. Full dag alltså, vi ska säkert hinna gå genom både det ena och det andra och fundera över våra planer framåt, få bra idéer, dåliga idéer, fika lite, bråka lite, skratta lite, skratta mycket, gråta en skvätt, fika igen, sminka på och sminka av, byta kläder och byta igen, ja ni vet, precis som en vanlig Ainbuskdag helt enkelt! Kanske ses vi på Wisby Strand, om inte idag så kanske en annan gång, för vi hoppas naturligtvis få spela Gotlands nya fina scen igen!
Njut nu av vårsolen och att blåsippen ute i backarna står............Massa kramar från oss till er!


, 29/3-07
Hallå därute
Oj, oj nu var det allt länge sen vi skrev något på denna sida...........vi har legat i ide och kommer nu fram lagom som vårsolen börjar skina. Januari och februari har vi jobbat var och en på sitt håll - Marie har varit ute på sin turné med riksteatern och är fortfarande. Det går jättebra.......men hon saknar sina Ainbuskar.......Josefin har varit ömsom i Stockholm och ömsom på Gotland och hon har sjungit i en föreställning med Benny Anderssons musik på Berwaldhallen..........det gick jättebra men hon saknade sina Ainbuskar.........Anneli har jobbat med planeringen och underhållningen vid invigningen av Visbys nya kongresshall........det har hon skött jättebra men hon har saknat sina Ainbuskar........Bittis då.......jo hon har ett stort engagemang i barnföreställningar med både drama och sång på Gotland, de har både haft premiär, spelat klart och är nu igång med nästa produktion..........det har gått och går jättebra.........men hon saknar sina Ainbuskar.
Så! Nu har vi haft ett möte och planerat framåt.....vi smider planer på att spela i sommar, lite på Gotland och lite på fastlandet och vi smider planer på en höstturné med ny föreställning nånstans november och framåt. Vi är fulla av idéer och längtar efter att få sätta dem i verket. Idag passade vi på att repa lite när Marie har en liten viloperiod i turnéplanen - för vi ska nämligen vara med spela på invigningen av Visbys nya kongresshall. Som ni förstår så har vi saknat varandra och vi saknar er - snart är vi på G igen! Ta vara på vårsolen och ha en GLAD PÅSK! Kramar från alla oss till alla er!!


, 30/12-06
Så är det dags för att rulla eftertexterna på vår road-movie - igår var sista spelningen som ju var i vårt eget speciella Heliga Rum - Nicolai ruinen i Visby. Det kändes så otroligt bra att få avsluta hemma på Gotland. Kallt? Jo, i andra föreställningen bet det lite i fingrar, kinder och hals - men vi fick så mycket värme från en fantastisk publik - tack alla ni som trotsade väder och vind och halka, hoppas ni alla kom väl hem! Nu behöver vi vila både röster och nageltrång så nu går vi i ide en tid för att vakna upp framåt våren........tack för denna gången och så hoppas vi att ni alla.....vi alla får ett GOTT NYTT ÅR 2007! Massor av kramar från Ainbusk!


, 24/12-06
Hej alla goe ni – vi vill önska er alla en riktigt GOD JUL och säga STORT och VARMT tack för alla fina brev i gästboken! Tack också för att vi får dela vår stund på jorden med er, ni är en underbar publik och vi får så mycket kraft från er!
Så är det då plötsligt 26 down and two to go……” vi har klarat av den sista spelningen på fastlandet, dvs på Cirkus, det är alltid extra nervöst….varför vet egentligen ingen, men så är det i alla fall. Sen är det dags för Gotland, vi ser verkligen fram emot att åka hem till vår älskade hemö och göra två spelningar i Nicolairuinen. Det är en fantastisk miljö, vi hoppas på lätt snöfall, strax under noll och vindstilla…med facklor och eldar ger det en oemotståndlig inramning. Vi får väl ringa SMHI….
Vi har som sagt haft en jättefin turné, fantastisk publik vart än vi kommit och vi har blivit så väl mottagna och omhändertagna på alla platser – TACK igen alla ni som fyllt denna turné med goda och fina minnen.
Vi tänkte försöka förmedla ett knippe ögonblicks- och vardagsbilder från turnén:
Låt oss börja med hotellfrukostar – till dessa kommer vi alltid i sista minuten med hopp om att kunna få ihop en någorlunda näringsrik frukost…..det vill säga vi som är där – vi har ett par sjusovare i gruppen…inga namn men de börjar på J och M…. det finns dom i gruppen som lyckats få tillgång till själva hotellköket för att skrapa ihop en frukost
Annelie har nog köpt en julklapp på varje ställe vi varit på
Josa som inte har badkar hemma har hela turnén siktat in sig på rum med badkar och går nu under namnet ”Russinet”
Bittis har desperat försökt komma ikapp Annelie på julklappslistan…..men har hela tiden legat ett steg efter…..Bittis har nämligen skaffat sig en ny vana, hon stiger upp på morgonen som hon brukar……men ångrar sig snabbt och lägger sig igen, det var nog där hon tappade på Annelie
Marie köpte ett sittunderlag för hon tyckte det var kallt på sätet i bilen, sen klippte hon till det i en form som ……nej förresten vi besparar er den beskrivningen
I övrigt så har Marie bistått personalen på varje Statoilmack med underhållning eller vad man skall säga, dom har i alla fall sett rätt roade ut. När hon skulle in och handla på nattkröken tyckte hon alltid att det var onödigt att ta av den där uppblåsbara nackkragen, ni kan tänka er hur det såg ut…….vi andra höll oss lite avsides så att dom inte skulle inse att vi liksom hörde ihop
På ett hotel fick Josa en egen liten svit….med badkar så klart…..på natten blev hon störd av att det satt ett par utanför och surrade ganska länge och högt. Det visade sig vara en äldre gentleman som försökte ragga upp en betydligt yngre dam. Josa öppnade dörren och sa till helt enkelt till den äldre mannen att ge upp och gå och lägga sig och sen vände hon sig till den unga damen och sa: Och du går hem!. Tänk, det blev tyst….och Josa kunde sova
Annelie har hela tiden åkte i framsätet med Tobias eftersom hon har en inbyggd GPS där har dom suttit och lyssnat på Karlavagnen medan Knatte, Fnatte och Tjatte suttit där bak och sovit eller titta på film. Tobias ja, vad skulle vi gjort utan honom – STORT TACK till dig Tobias från alla oss Ainbuskar! ….så går det alltså till när Ainbusk är på turné!
Stor julkram från oss alla till er alla!, 12/12-06
Hej alla, Hoppas ni har det bra och att ni kommer ihåg att öppna luckorna i adventskalendern……ni har väl inte tjuvkikat i 24:an……..! Sen sist har vi hunnit med en go tur till Norrland. Vi startade i Övik och följde sedan kusten norrut mot Luleå med diverse stopp på vägen. Statoil? Givetvis! Norrland är en vacker del av Sverige och vi hade hoppats få se lite snö…….men nej…..däremot hade vi en hel del av det där andra…..vad heter det nu……..hmmm…….REGN…så heter det. Nåväl, så småningom skulle vi vidare från Luleå mot Kiruna, en himla lång tur……är norrländska mil lite längre eller är det bara som det känns?….Redan nån mil utanför Luleå fick vi känningar….vi har ju utvecklat ett Statoilberoende…ni vet…Det var tur att vi gjorde vårt stopp för sen var det inte riktigt läge, det var dimmigt, regnigt och en himla massa skog inte en mack så långt ögat kunde se. Rätt som man körred så kom det en ren eller ett par som skulle över vägen…och dom tar sin tid!
Vi letade ...men såg ingen med röd mule….ingen Rudolf, han var väl på uppladdningsläger inför julen. Framför oss på vägen körde en lastbil, vi låg på lagom avstånd bakom……och plötsligt tjoff pang…så kolliderar lastbilen med en vilsen kungsörn! Lastbilen stannade och vi stannade….det var en konstig upplevelse, chauffören ringde polisen, för det vet man ju att sånt måste anmälas…. eller ja, Bittis visste det. Vädret gjorde körningen besvärlig så vi kom överens om att samköra hela vägen mot Kiruna, det var toppen. Vilken känsla! Ainbusk på väg mot Kiruna med lastbilseskort! Tack till vår hjälte, den snälle chauffören av lastbilen från KBF ( Kiruna bilfrakt?)!! Väl i Kiruna så fick vi äntligen se lite snö och så fick vi spela i den vackra och säregna träkyrkan, fantastiskt!
Dagen efter spelningen skulle vi ta oss vidare till Sundsvall – FLYG!!! Skönt! Bittis underhöll ensam hela incheckningspersonalen när hon föröskte checka in, äta och samtidigt göra en inervju över telefon. Nog för att hon kan hålla många bollar i luften, men nu blev det lite för mycket ..en syn för gudar. Fel bagageband och fel säkerhetskontroll……vi andra skötte det hela som proffs……Bittis då, jo hon kom med flyget….och det gjorde väskorna också.
Nu är vi hemma ett par dagar, laddar om, tvättar, vilar och myser med familjerna. På torsdag drar vi ut på sista kapitlet i vår roadmovie, som snart är på en Statoilmack, teater eller kyrka nära dig….hoppas vi ses! Kramar från oss Ainbuskar!, 04/12-06
Kära alla, Här kommer en ny rapport från vår Road Movie "Änglar i snön och tomtar på loftet".........snart på en Statoilmack nära dig... Mitt i natten öppnas dörrn till en Staoilmack någonstans i landet.......in väller fyra Ainbuskar på jakt efter något att läsa, något att äta och något att dricka......trötta efter kvällens föreställning, men alldeles för uppvarvade för att sova.......hyllorna länsas och bussen fylls med godis, dricka, frukt, bullar, mackor och inte minst en himla hög veckotidningar......Jisses, vad skulle vi gjort utan Statoil,,,,,,,,,,,eller möjligen vad skulle Statoil gjort utan oss.......En som gärna klarat sig utan alla veckotidningar med kvinnliga förtecken är Tobbe vår chaufför.....i alla fall de som vi lämpar över i framsätet....Men han är uppmärksam vår Tobbe, i går innan avfärd frågade han lite försiktigt oss andra om Marie verkligen skulle ha sin kjol så som hon hade den........snabbkkoll och gapskratt där stod Marie med bakdelen av kjolen nerstoppad i brallorna....så ni ser vår Tobbe är en suverän turnéledare som tar hand om det mesta. Vi blir också så otroligt väl mottagna på alla konserthus, teatrar och kyrkor vi kommer till, alla är så omtänksamma och vi får massor av god fika och god mat och allt är så väl förberett. Tack snälla goa alla ni som finns där och tar så väl hand om oss!! Ja så rullar turnén på, vi är så glada för alla goda recensioner och inte minst för vår otroligt fina publik, tack, tack, tack till er alla och tack också för fina och känslosamma inlägg i dagboken!! Så rullar turnén på och vi tror och hoppas att den goda känslan vi har och kraften vi får från er kära publik ska räcka hela vägen! Vi kör nu mot Norrland och en intensiv period ........ igårkväll i Örebro, idag åker vi mot Sundsvall där vi stannar över natten för att imorgon styra bussen mot Foppaland och Örnsköldsvik och sen vidare längs med norrlandskusten.........så går ni in på en Statoilmack om natten och ser en grupp snöänglar som verkar ha tomtar på loftet ... då är det nog vi.....Massor av kramar från oss till er! Var rädde um er!


, 23/11-06
Så är vi tillbaka i vår egen lilla road-movie.....Igår hämtade vi upp Bittis och Annelie på Arlanda. Dom hade varit på Gotland och kramat om familjerna. Det satt som smäck med två vilodagar, det behövdes precis just nu. Igår kväll hade vi föreställning i mysiga Gävle med en härlig publik och det kändes som det gick riktigt bra och vi var alla nöjda, glada men trötta.....och hungriga när vi kröp in i turnébussen för direkt färd till Örebro efter spelningen. Vi försöker bli av med en del mil på natten eftersom vi ändå vet att vi kommer att sitta upp och surra och prata och diskutera, om den låten egentligen ska vara där och om vi ska säga si eller så på det stället eller det stället. Inte för att diskussionerna behöver leda till nåt beslut eller så, det är nog mest terapi för oss själva........ja, sen tar vi kanske en liten lur eller stannar vid något nattöppet ställe......När vi sen är framma vid hotellet är det skönt att veta att vi nästa dag kan ha lite sovmorgon och att vi bara har lite mil kvar till nästa ställe. Nästa ställe ........ja det är just idag Skövde, där är vi just nu sminkade, soundcheckade och klara.........i natt åker vi till Jönköping för vidaretransport till Kalmar imorgon.
Hoppas att vi ses! Massa kramar från Ainbusk


, 20/11-06
Hejsan mitt i natten,
På väg i natten i vår mysiga turnébil - mot Stockholm och två dagars vila. Ikväll har vi tryckt ihop oss med Stefan (ljud) och Danne (ljus) ....även dom ser fram emot två lediga dagar. Tobbe som är turnéledare är förstås också med fast just nu så tar han sig en lur och Bittis sitter vid ratten. Det är långt till Stockholm från Vara där vi spelade ikväll så vi delar upp det lite.
Det har varit fina dagar - premiären i Uddevall gick bra om än det var en aning lite skakigt just i början. Vi fick ett jättefint mottagande av publiken och var alla nöjda efteråt. Sedan spelade vi för en liten men naggande god publik på Cassels i Grängesberg och ikväll för ett fullt konserthus i Vara. Vad kan vi mer berätta .........inte mycket....dessa dagar har mest gått åt till att komma ikapp efter intensiva repetitioner innen premiären, vila mellan spelningarna, fixa lite med vardagliga ting som tex att sova, äta och betala räkningar. Nu är vi alltså på väg mot Stockholm och var och en skall åka hem till sitt och sina kära. Bittis och Annelie drar till Gotland så fort de kan imorgon och vi andra är ju hemma när vi kommer fram i en tidig morgontimme.....På onsdag är det dags för en tur till Gävle och sedan vidare mot Skövde osv osv. Vi hoppas att vi ses nånstans på vägen! Massor av kramar från ett halvsovande gäng i en turnébuss på väg mot Stockholm.


, 14/11-06
Kära vänner, Idag smäller det, i alla fall så gäller det....vi sätter oss i bilen och styr kosan till Uddevalla. Nåja, bil och bil vi ska åka runt i en sån där stor sak en sk van. Vi hoppas innerligt att sätena är jäsiga och sovvänliga för det kommer vi att behöva. Det blir många mil dom kommande veckorna......en del av oss, vi nämner inga namn, kan sova var när och hur som helst, så där blir det inga probelm. En annan del av oss har mer behov av att ha uppmärksamheten riktad mot vägen, trafiken och själva geografin runt omkring och en anna del av oss är lite mer pratglad och ser till att diskussione hela tiden lever....oavsett ämne.... så ni ser det finns lite för var och en. Nej, nej vi kör inte själv vi kommer att ha en trygg utvilad chaufför med oss hela vägen, skönt!!
Imorgon är det så premiärdags i Uddevalla, det känns skönt, roligt och självklart nervöst ........men vi är lyckligt rädda......lyckliga för att vi känner att vi har skapat en fin föreställning som vi tror på och står för, rädda för att man egentligen aldrig vet hur den ska tas emot..........Vi går ut lite löst med spelningar varannan dag i början av turnén, sen ligger ett hektiskt sjok med spelning varje dag från Malmö i söder till Kiruna i norr, från Göteborg i väster till Visby i öster. Lite vila blir det ändå på vägen då vi kan åka hem till våra kära på snabbvisit. När vi sen avslutar på Cirkus i Stockholm hoppas vi att vi träffat många av er på vägen - Välkomna in kära vänner, till våra Heliga rum!! Massor av kramar från Ainbusk


, 03/11-06
Oj, oj, oj nu är det verkligen "long time, no see" som Tarzan sa till Jane. Men vi har verkligen varit fullt upptagna med arbete och repetition med "Heliga rum" och nu, nu är det nästan klart! Det känns lika skönt som nervöst..........och nervöst var bara förnamnet igår när vi hade en öppen repetition i Visby. Det är ännu 12 dagar kvar till premiär och vi brukar aldrig visa upp något så här tidigt eller man skulle också kunna också säga att vi brukar inte vara så här nästan klara, så här tidigt innan premiärdatum. Är det bra eller dåligt.......vi tror bra.! Vi har haft, och har, en trygg och klok ledagare i vår regissör Margita Ahlin. Även om en del texter inte sitter 100% ännu och någon övergång och "prata" inte är riktigt klar än så kändes det ändå bra igår. En sak är i alla fall helt klar och det är att nu är reptiden på Gotland slut! " Just som vi tycker att nu kan vi lika gärne vá kvar här" kommer det då från Josa och Marie. "Fast veden är ju slut så då passar det ju att lämne stugen" fortsätter dom. " Jamen herregud ved det kan ni ju köpe på Statoil" kontrar Bittis. Nåja, vi måste upp till Stockholm för sk produktionsrep. Vi hade planerat en liten god middag igår efter föreställningen som avslut på Gotlandsperioden........men alla va så himla slut och trötta...så det blev en bit malet kött mellan två brödbitar på ett ställe som börjar på M. Alla ville hem......och Josa och Marie måste ju hinna städa ur stugan innan dom for till Stockholm idag. Idag har vi dvs Annelie och Bittis provat kläder hos vår kläddesigner Malena Brecevic som har sin verksamhet i en lada mitt på ön. Det kommer att bli såå snyggt! Vi är riktigt nöjda! Men plötsligt brinner det i knutarna .......barnen ska hämtas på dagis! Full fart det är det och om ett par dagar ska vi alla vara på plats i Stockholm för de sista justeringarna och finslipningen, då ska ocksåljud och ljus testas och sättas och den 15 nov är det dags för premiär på "Heliga rum" i Uddevalla. Vi hoppas att vi ses där eller på någon anna ort under turnén.......PS. Vi åker som vanligt med en skolatlas i väskan så vi vet var vi är!DS. Massor av kramar från oss alla till er!!


, 18/9-06
Hej alla vännerna,
Så var det då bestämt - premiären för "Heliga rum" sker i Uddevalla den 3 nov. Ena dagen känns det som om det är alldeles i morgon, medan en annan dag så känns det som att det är gott om tid..........Turnéplanen växer och ännu är den inte helt klar eventuellt tillkommer det några spelningar. Hur som helst så sitter vi och Ema nu med pusslet hur vi ska ta oss från punkt A till B. Vi vet , som Marie en gång sa i sin clown, inte om vi ska ta bil eller buss eller kanske flyg....Hur vi än gör så måste vi nog ha en karta för än så är vi i norr och än så är vi i söder och Ainbusk och geografi är ingen bra kombination. Men, men det är en hel del arbete kvar - i förra vecka var vi uppe på norra Gotland och det vackra Furillen för att ta nya bilder. En del av dessa dyker säkert upp här på sidan så småningom. Så har vi haft möte med vår regissör Githa och i veckan drar vi till Stockholm för vidare planeringsmöten. Annars håller vi oss mest i en fin liten stuga vackert belägen mellan skog, strand och hav på södra ön. Det ger oss massor av positiv inspiration och skaparkraft att vara i den miljön. Vi ser så fram emot att komma ut till er igen, vi har längtat och längtar efter att få börja turen runt Sverige...... Var rädda um er! Kramar från Ainbusk


, 04/9-06
Hej igen alla vännerna,
Dagarna går och visst känns det att sommaren början närma sig slutet....men nej ni, det är inte början till slutet, det är bara slutet på början....För nu har vi satt fart på våra laddade batterier och börjat vandringen mot höstens föreställningar....vi har gjort ett par företagsspelningar som vi kännt oss nöjda med. En bra start på repetitionsarbetet inför arbetet med "Heliga rum" som nu satt igång på allvar. Vi har hunnit med att vara på ett par möten i Stockholm sen sist, det är ju mycket som ska diskuteras - allt från resplan och kläder till upplägg ,låtval och innehåll. Egentligen är inga detaljer klara än, jo förresten en sak - vi har bestämt oss för vilken regissör vi ska arbeta med. Det avslöjar vi om en tid när slutgiltig turnéplan och premiärdatum är klart. Vi vill ju så gärna spela hemma på Gotland och nu ser det ut som om vi kan göra ett par spelningar där i mellandagarna. Det är vi så glada för! Så snart datumen är klara lägger vi ut dem i turnéplanen.
Var nu rädde um er och njut av solen när den tittar fram bland regnskyarna! Kramar från Ainbusk


, 22/8-06
Hejsan, hejsan
Hoppas allt är väl med er alla och att sommarens livgivande solstrålar ännu har sin effekt på er, på livet och på vardagen. Vi drar i alla fall att vi nytta av den energin nu när vi åter är samlade på ön, för att repa inför ett par företagsspelningar och planera inför höstens "Heliga rum"-turné. I olika stadium av solbränna sitter vi i en gammal vacker kvarn och sjunger, pratar, skriver, skrattar, klagar, njuter, sjunger igen, fikar, fikar lite till, pratar och........ ja, ni fattar........Det var toppen med en sommar i "full frihet" men nu längtar vi efter att få jobba och spela igen. Hoppas att också ni kan återvända till vardagen och arbetet utvilade och glada!! Allt gott till er alla från oss! Vi hörs och ses snart! Kram från Ainbusk


, 11/7-06
Hej på er alla kära vännerna - hur har ni det i sommarvärmen?
Vilken härlig sommar det är - vi har just avslutat en rep och mötesvecka Gotland. Vi repade inför framträdandet i nyhetsmorgon och planerade samtidigt lite inför hösten. Det är mycket som ska diskuteras allt från låtval, upplägg, kläder och ja ni vet. ..... Vi mår alla prima och vi jobbar på med olika sidoprojekt under sommaren, men när augusti kommer då går vi in i en tung arbetsfas inför höstens "Heliga rum"-turné.
Vi önskar er alla en underbar, skön, varm, vilsam och solig sommar!!- Skulle sommaren inte bli så bra som du har tänkt dig, så är det å andra sidan så att om man tror något ska bli dåligt så blir det ofta sämre.....hmmmm!! Var rädda om er alla och tänk på att sola lagom mycket!
Kramar från oss alla till er alla!


, 08/5-06
Kära vänner,
Det var en lång vinter och vi gick i ide ganska länge detta året, men äntligen är ljuset och våren här. Visst är det härligt! Vi får säga som Tarzan sade till Jane - " Long time, no see!"
Tack snälla alla för fina brev och inlägg i gästboken. Det värmer våra hjärtan att läsa att ni tycker om vår musik och det vi gör! Vi längtar till och jobbar på att vi snart ska ses igen! Vi förstår att ni undrar var vi är och vad vi gör och hur våra planer ser ut. Vi har sedan länge bestämt att inte göra några större spelningar i sommar. Istället jobbar vi på med planeringen inför höstens kommande föreställningar. Under tiden vi gör enstaka spelningar i mer slutna sammanhang och alla letar vi efter nytt material och ny musik inför hösten. Vi har också lite enskilda saker på gång var ocgh en på sitt håll - Bittis och Annelie jobbar och spelar lite hemma på Gotland, Marie skriver på sin bok och på material till Ainbusk och Josefin jobbar också hon med texter till sin musik och fortsätter att skriva låtar. Samtidigt rullar livet på och vi behövar alla samla kraft och energi inför hösten och för första gången på många, många år är vi spellediga en sommar. Vi önskar er alla en riktigt skön vår, njut av ljuset och den spirande grönskan och ta vara på dagen och på dig själv!
Kramar till alla er från alla oss!!


, 31/12-05
Hejsan alla ni som tittar in på vår hemsida och tack för alla fina, varma, älskvärda, kloka, eftertänksamma, postiva, en del lite kritiska och andra konstruktiva inlägg som ni skrivit under året. Tack alla ni som kom och såg på vår julkonsert och tack för blommor och hälsningar, vi hoppas att ni alla hade en god jul och att ni kunde finna sammhanget mellan jul och frid!
Vi måste alla erkänna att det är skönt att vara lediga, Bittis och Annelie är hemma på Gotland och har firat jul med sina familjer och firar idag nyår i goda vänners lag, Josa firar jul och nyår i Skåne och Marie hon firar nyår på andra sidan jordklotet tillsammans med sin Magnus. Nyår i Singapore och lite senare en månad på Nya Zealand.
Stor nyårskram till er alla och kom ihåg att ta vara på varandra och på dig själv ta var på ljuset inom dig, våga lysa och våga vara stark och njut av stunden och ögonblicket. Kom ihåg vi dansar bara en kort sekund på vår jord och därför gäller det att dansa en vals med den tiden vi har!!
Stora kramar från oss Ainbuskar!!


, 14/12-05
Hejsan hejsan alla ni som tittar in på vår hemsida, förlåt att vi skriver så sällan det är inte lätt när vi är ute och far - ingen av oss har nån lap top och än mindre sånt där nätverkskort som man måste ha. Vi får förlita oss på hotellets datorer...om det nu finns några att tillgå när vi kommer mitt i natten......... och kära alla stort, stort och hjärtevarmt tack för era inlägg i gästboken. Vi blir så glada och lyckliga över att ni tycker om det vi gör.......På turné är det så mycket som spelar in för att allt ska bli bra, olika lokaler - olika ljud, resan dit- låmngt eller kort, tåg - bil eller buss, mycket folk på tåget eller inte - första eller andra klass, dagsformen, humöret, hemlängtan och lite till........Fast sedan Skövde spelningen är vi helt tillfreds med och nöjda med låtordningen och helheten....det kan räcka med att byta en eller två låtars placering så blir känslan en helt annan.
Tack älskade publiken, för att ni kommer och lyssnar på oss, ni är verkligen underbara vi får så mycket tillbaka från er i värmande applåder och skratt...men vi kan också se era tårar i låtar som Ge mig tid och Du fattas mej...och det är ju detta vi vill, inte se er gråta, men att förmedla känslor och tankar som gör att ni får något med er hem precis som vi får från er.
Nu räknar vi ner på årets julturné, idag i Uppsala sen är det bara tre föreställningar kvar. Men vi spelade in föreställningen på Cirkus ( det gick jättebra) så den kan ni se på Tv den 18 dec minsann.
Var nu rädda om er och än en gång tack för allt möjligt!!
Kramar från Ainbusk


, 29/11-05
Premiär i Örebro i torsdags - det var en liten pärs kan vi säga, det ven om öronen där nere i logen, det var full fart in i det sista och lite till - hur vi än gjorde så blev vi liksom aldrig färdiga - kan det var nåt med nerverna. Vi får kolla i nån av Maries apoteksböcker. Nåväl, vi kom upp på scenen även om det var lite av bättre sent än ännu senare. Men vi drog på och gav allt och det höll......om än lite väl långt kanske.....i var inte helt nöjda....men ändå inte helt missnöjda....vi funderade på lite ommöblering redan samma kväll.... Efter Örebro har vi hunnit med Västerås, Malmö och Borås ...och vi har möblerta om lite till....och tillbaks igen....det går liksom lite på känsla... Och känns gör det! Det är så härligt att stå på scenen och möte er alla, ni är verkligen en underbar publik och ni värmer våra hjärtan, tack för varma applåder och varma hälsningar i
gästboken. Måndag och tisdag har vi vilodag för kropp, själ, hjärna och röster - var och en på sin egen lilla hemmabana och på onsdag är de t åter dags att släppa sargen och ge sig in i matchen igen, siktet är inställt på Falun.
Vi hörs på vägen, var rädde um er alle nu när halkan slår till på vägarna!
Kramar från Ainbusk!


, 24/11-05
Ooops....... så var det plötsligt den 24 dec och vi som inte hunnit köpa strumpor än, kanske kan vi stanna på vägen till Örebro.........och vi kanske borde ha solat eller tagit en sån där soldusch eller nåt.......tänk om vi ser bleka ut.! Fast nej, det gör vi nog inte vi är så nervösa och stressade så vi är alldeles rosiga om kinderna.....och ikväll är det dags för premiär! Välkomna och håll tummarna1
kramar från ainbusk!


, 20/11-05
.........och vi repar och repar, ena dagen går allt som smort och nästa dag så känns som ruta ett igen eller åtminstone ruta två eller kanske tre... i alla fall inte som smort.......men det mesta går bra och julföreställningen har mer eller mindre hittat sin slutgiltiga form. Fast känner vi oss själva rätt, och det gör vi ju, eller ?!?, så kan vi hinna ändra och dona en hel del innan ridån går upp den 24 nov. I går var det vilodag och familjedag. Vi har en idrottsgalning i vår närhet, som brukar säga att återhämtning också är träning (hon är säkert rätt nöjd nu). Det stämmer nog det där för det satt som smäck med en vilodag för alla. Bittis och Annelies familjer var uppe på snabbvisit, de ser inte så mycket av varandra dessa dagar. Det blev en mysig tur till Junibacken. Vi andra var i hemmets lugna vrå och laddade upp batterierna för de kommande dagarna. För nu drar det ihop sig, nu viner inte bara vinden runt knuten utan också runt öronen, nu ska texterna börja sitta och stegen och pratorna och sångerna och stämmorna och kompet och solosången och ljuset och ljudet och klänningarna och visst ja, vi måste köpa strumpor och fylla på i sminklådan och laga klackarna och renskriva noterna och.........hjälp vad tiden går fort..........
Vi ses den 24 nov i Örebro! Välkomna till vår midvintertid!
Kramar från Ainbusk


Nu repar vi jullåtar, 15/11-05
Tack alla ni som kom och såg vår föreställning" Ainbusk och en flygel" det var en lagom uppvärmning inför julturnén som ju snart drar igång.......lite stressade är vi allt......Efter den avslutande utflykten som gick fr Sthlm-Östersund-Sthlm-Grängesberg-Sthlm på mindre än 48 tim är vi väl uppvärmda. Vi landade i Sthlm ca 0230 i måndagmorse så det var huvet i kudden direkt, för på måndagförmiddag inledde vi repperioden för julkonserten. Trötta var vi och lite sega, men det piggade upp med lite bjällerklang! Vi har en ny trummis med oss denna på julturnén, han heter Olle Dahlstedt annars är det våra vanliga (och älskade)"tre vissne män" som Marie säger, dsv Johan Norberg, Stefan Olsson och Magnus Lindh. Tillsammans har vi nu framför oss intensiva och långa dagar, sena kvällar och nätter för att repa, sjunga solo, sjunga stämmor, sjunga rent, sjunga falskt, fika, sjunga vackert, sätta övergångar, fila på texter, fika igen, testa låtar, kassera låtar, ta med dom igen, äta en halv lunch, öva steg, snubbla, äta resten av lunchen, skrika, skratta, gråta, och så... VIPS har vi en julshow packad, färdig och klar för en tur runt Sverige!
Vi hörs snart igen! Kram till er alla från Ainbusk!


Från norr till söder och tillbaks igen, 07/11-05
Ena dagen i Härnösand i norr ( det ligger väl i Ångermanland), nästa dag söderöver i Kristianstad (det vet vi att det ligger i Skåne)sådant är turnélivet. Vi måste få berätta om Härnösand - när vi kommer fram till en spelplats är det alltid samma rutiner, ni vet bära in väskor, kolla in i logen, hänga upp kläder, ladda upp sminket och sen leta efter en strykbräda.......ofta med en liten (?), men dock väldigt närvarande(!), känsla av stress..........för snart är det soundcheck och sen måste vi.......Men i Härnösand - när vi kom var logen upplyst och varmt välkomnande, det var levande ljus i kandelabrar i logen, fint uppdukad mat och såå stämningsfullt. En perfekt start på en spelning!!
Igår spenderade vi i princip hela dagen på tåget. detta för att ta oss till Kristianstad. Det finns ju inga tåg på Gotland, så nog är det lite speciellt med detta. Ja inte själva sittandet på tåget, men ett tågbyte kan utveckla sig till ett litet äventyr i sig. Närmaste vägen till spår 1B i Hässleholm är rakt fram en bit och sen över rälsen...........det tror man inte när man står där......i alla fall inte vi.....vi tog en annan väg........en himla omväg och hann precis.....som sagt vi har ju inga tåg på Gotland! Nåväl, vi kom fram i god tid och allt var väl så långt, men under soundscheck kom vi in i ett repetitionsstim - så blev det plötsligt lite stressigt igen, hmmmm! Men allt gick väl! Istället för tåg, satsade vi idag på en härlig:-) biltur - mot norr igen - 36 mil i rikting mot Vara. Ja, som ni hör är det full fart men vi är alla vid gott mod (trots en och annan ömmande muskel)....men aningen trötta, så nu ska det bli skönt med ett par dagar hemme på Gotland och i Stockholm. Kramar från Ainbusk


Från vår egen road-movie, 05/11-05
Så är vi då ute på vår turné " Ainbusk och en flygel", Vi har haft tidiga mornar, mycket tidiga, och det sätter sina spår, upp klockan fyra för att hinna med första planet till Umeå för TV inspelning ........det sätter sin spår........Inget drömläge för nån av oss eftersom vi alla gärna stannar uppe sent om kvällen. Men vi har det rätt mysigt ändå, vi kör och åker runt i lagom takt, stannar, äter mat, fikar, shoppar....Vi gjorde ett stopp i Ö-vik, en fin liten stad, vi hoppades få träffa Foppa, men han flyger ju runt i Philadelfia, så vi fick nöja oss med att shoppa loss. ( Vår bästa gren!) Vi hittade nämligen en smyckebutik och Marie fick spader och trodde att hon hade klöver....."Nej, nu får du hejda dig Marie, du kan inte köpa hela butiken!" Hmm, som tur var gick hon inte dit själv, "stoppklossarna" var med - läs Annelie o Bittis. Ja ni, det är en tuff turné, vi kör så klackarna ryker och måste lagas under vägen. Då känner man av att man är ute i landet - var f-n hittar man en snabbklackningsbar nånstans.....när man väl hittar en är den stängd för dagen och det två timmar före ordinarie stängningsdags! Så himla typiskt! Men vi letar väl vidare......... Senaste stopp för spelning var Härnösand, efter spelningen hittade vi en liten italiensk restaurang med otroligt god mat....det är nyttigt för känslan och humöret att hitta annat än de ständigt återkommande vägkrogarna. Nu styr vi kosan mot Kristianstad där spelar vi på söndag. Vi kanske ses snart! Var rädda om er!
Varma hälsningar från Ainbusk


Premiär och nerver, 01/11-05
Med hjärtat i halsgropen hade vi i lördags premiär på "Ainbusk och en flygel" i Luleå......med nya vackra klänningar från Mika Luthers hand äntrade vi scenen i Hemelinskolans aula..........vi var stressade, spända och nervösa inför detta. Efteråt var vi alla lika glada, nöjda och lyckliga, det gick så bra och det var en sån otroligt positiv kick att åter få möta en publik på detta sätt.......tre röster, stämsång och så Maries flygel......det var många år sen sist, ja långt tillbaka i Ainbusktidernas begynnelse.....Just nu är vi alla hemmavid och umgås med familjerna, men på onsdagmorgon bär det iväg igen, tidigt, tidigt (i alla fall för oss som bor på Gotland...vanlig lagårdstid kan man säga, så vi Bondbrudar är ju vana). Orsak till denna morgontidiga avfärd är att vi ska upp till Umeå för att vara med i Gokväll programmet samma kväll ( 2 nov) i TV 2.
Under veckan som gick har vi mitt i allt repetitionsarbete även hunnit med att göra lite sponsorjobb. Vi har spelat in lite jinglar och annat för Telia, kul! Det kommer så småningom på deras hemsida........om vi nu har fattat det hela rätt.....det vet man ju aldrig.......
Karusellen snurrar nu vidare runt, runt i landet och vi åker med och på åkturen med "Flygelföreställningen" jobbar vi med julföreställningen, snickrar på program, gör listor, suddar lite, gör en ny lista, ändrar hela programmet........."så gör vi", "nej vänta jag har funderat vore det inte bra så här", "eller förresten kanske så här" och "vänta, vänta jag ska bara"..........en kreativ men kraftslukande process helt enkelt....och ut i andra änden kommer så småningom en färdig föreställning. Vi hoppas att vi möts på vägen, för det är mötet med er, vår kära härliga publik som får karusellen att snurra!
Kramar till er alla från oss Ainbuskar!


Repdagar på Gotland, 17/10-05
Käraste vännerna,
I dessa dagar är vi samlade hemma i När på Gotland för att repetera inför "Ainbusk och en flygel" , vi börjar i Luleå den 29 okt. Det är inte helt lätt att bestämma sig för vilka låtar som ska var med, vi tittar både bakåt och framåt och så lite mitt emellan i vår repertoar. Det blir nya låtar, gamla låtar, låtar vi glömt men som förtjänar att sjungas och låtar vi längtat efter att få sjunga..................o mitt i allt detta så repar vi plötsligt på en jullåt för det är ju inte så långt kvar till den 24 november i Örebro...........oops nu blev vi lite nervösa och stressade..........Alla mår vi bra och det är fina dagar här på Gotland, med allt vad det innebär med nära och kära, vackert väder och hela Gotlands själ!
Vi hörs snart igen och så hoppas vi att vi ses nånstans under vägen, snart är vi ju på en teater/konserthus nära dig!
Massor av kramar från oss till er alla!


Kära alla,, 16/9-05
Tack snälla alla ni som skriver så fint i vår gästbok, ni ska veta att det värmer våra hjärtan!Nu är det förfärligt länge sedan vi skrev ens ett enda litet ord i denna dagbok.
Vår sommar bara flög iväg, repetitioner och sen spelningar i Nicolairuinen, en jättefin vecka för oss! Sedan hade vi en del andra spridda spelningar på Gotland och på fastlandet. Nu är vi i full gång med planeringen inför höstens och julens spelningar. Det blir en stor sväng runt hela landet. Vi ser framemot att träffa er alla i norr, söder, väster och öster. Under tiden kämpar Josefin på med det sista på sin skiva, Annelie och Bittis letar material, repar texter och sjunger hemma på Gotland, Marie letar material, skriver och spelar hemma i Stockholm. med jämna mellanrum ses vi för möten och rep av olika slag.....och i oktober drara vi igång med de riktiga repetitionerna, först inför den lilla akustiska turnén där vi åker runt med rösterna och ett piano. Den turnén hinner knappt ta slut förrän vi börjar nästa omgång rep inför julföreställningarna. Var rädd um er!! Kram från oss alla!


, 27/2-05
Hallå hallå,
Ja, oj det är långt mellan gångerna nu. Vi jobbar och ligger i, men är just nu lite spridda för vinden. Marie är ute på vägarna med sin egen föreläsningsföreställning
" Välkommen till mitt liv". Det går jättebra för henne! Kul! Josefin laddar för "Andra chansen" och jobbar på med sin skiva. Det håller vi tummarna för!! Annelie och jag gör lite jobb här på ön. Dessutom är vi igång med en massa fix inför sommarens spelningar - Det är biljettsläpp den 14 mars för spelningarna i Nicolairuinen - det blir fr 16 juli - 24 juli.....och så är vi redan igång och diskuterar nästa julturné.....hmmm.
Hoppas att ni alla har det bra och att ni kan njuta av sportlov, snö och vintersol där ni är! Var rädda om er och ha det så bar - kramar från oss Ainbuskar.


Julstämningen har landat, 20/11-04
Hej på er allihopa!
Välkomna till vår nya fina hemsida! Tack Mats för allt jobb du har lagt ner! Vi ska försöka skriva i dagbokan så mycket och så ofta som det går. Det kanske inte blir varje dag, men under julturnén så ska vi höra av oss så ofta vi kan.
Hela förra veckan satt vi hemma hos Johan, vår gitarrist, och repade och så plötsligt i fredags kom den - julstämningen - den liksom landade med varje snöflinga som föll utanför vårt fönster.
Det var en skön känsla! Josefin hävdade att hon faktiskt redan hade julkänsla. Hon var nämligen på ett releaseparty för just en julskiva i torsdags och fick smaka på årets första glögg.... Marie funderade på om hon inte redan var trött på glögg.... Nåväl, vi mår alla bra och stämningen är på topp. Vi jobbar på med programmet för julturnén testar, funderar, testar igen, tar bort nåt, tar tillbaks det igen, diskuterar och testar igen.... det mesta är klart, annat grunnar vi ännui på. Under helgen tar vi lite vila och Annelie och Bittis åker hem till Gotland och familjerna. På måndag drar vi igång i den stora replokalen, med eller utan snö, men med julstämning! Vi hörs framöver - massor av varme hälsningar till alle goe er från alle oss!


, 30/1-05
Hej på er alla,
Nu börjar så smått vardagen smyga sig på igen. Marie har kommit hem från en långresa, Bittis och Annelie har hämtat kraft och umgåtts med sina familjer på Gotland. Josefin har varit lite på ön och mest i Stockholm. Hon har det lite fullt just nu inför kommande melodifestivaläventyr. Vila eller inte, egentligen släpper man aldrig tankarna, planerna, idéerna och funderingarna inför nästa projekt, sommarens förställning. Så i nästa vecka samlas vi i Stockholm för ett arbetsmöte och vips så är karusellen igång igen. Nu gäller det att samla idéerna, låtarna och funderingarna och få ihop det till nåt bra som förhoppningsvis tar mer och mer form under våren och som sen kan spelas i sommar. Mer om detta längre fram. Hoppas ni alla är rädda om er och era kära och om varandra och att ni ger varandra mycket tid att vara tillsammans! Kramar till alla er från alla oss!


Kära alla, 04/1-05
Förlåt oss för att vi inte skrivit tidigare, vi har haft lite problem med att komma in i dagboken, men nu är det klart igen. Kära alla, för oss, precis som för er, blev avslutningen på julhelgen och början på det nya året starkt påverkad av det oerhörda som hände i Sydostasien. Vi är alla, ni och vi, djupt berörda av denna ofattbara katastrof, såväl i vår den egna lilla världen som i allas vår stora värld. Många, många är vi som har släktingar, vänner, bekanta, skolkamrater och arbetskamrater som drabbats av skada eller förluster. Det kommer många tunga dagar och stunder framöver då texten i vår sång "Du fattas mej" kommer att vara en verklighet. Men så förunderligt är livet och tillvaron att de mörka dagarna ändå, och så småningom, blir ljusa igen.
Våra tankar går till alla er vars hjärta just nu värker av oro eller sorg, vi delar den med er. Med all vår kärlek - kramar från Annelie, Bittis, Marie och Josefin.


, 28/12-04
Hejsan allihopa,
Efter en lång och rolig turné är vi nu hemma igen. Sista spelningen gjorde vi i Rackethallen i Visby. Fantastiskt roligt att så många kom för att lyssna på oss, i visby och längs hela vår resa runt Sverige! Till alla er som vi mött under turnén och alla vänner och bekanta hälsar vi och önskar er alla ett Gott Nytt År!!! Vi ses igen till våren och/ eller sommaren. var rädde um er!!!
Kramar från ere Ainbuskar!


, 20/12-04
Hejsan allihopa! Vi hälsar från ett soligt och snövitt Göteborg. Hotellet har en myskodator så vi hoppas ni kan läsa ut vad vi skriver. Allt är jättebra med oss. Ikväll spelar vi här i Göteborg, sedan är det tidig morgontur till Karlskrona för turnéns sista fastlandsspelning. Efter Karlskrona åker vi hem och firar jul! ha det gott allihopa och tack alla ni som kommit till våra konserter och GOD JUL!!! Va rädde um er!!


, 13/12-04
Nu var det ett par dagar sedan vi skrev något - vi har varit långt upp i Norrland och spelat - i Boden bland annat. Vi åkte från Umeå med tåg upp till Boden - det var så vackert att se snölandskapet och vintersolens strålar gnistrade över de frusna vatten vi passerade. Bittis såg en älg och tjoade till så hon väckte Josa som alltid går i dvala när de åker tåg. Annelie var lite klen pga magsjuka, men tapper som hon är stod hon på scen och var precis lika bra som hon alltid är! Nu vilar vi i två dagar, sen åker vi en tur runt i Mellansverige och gör sista spelningen innan jul i Karlskrona. Allra sista spelningen gör vi hemma på vår älskade ö den 27 december. Välkumne och Va rädde um er!


, 09/12-04
Kära alla! Vi är så lyckliga och glada för att allt från premiär till Cirkusspelningen gått så väl! Tack snälle goe ni, för alla fina och varma ord i gästboken, ni ska veta att ni ger oss värme, kraft och styrka som vi har med oss upp på scenen. Idag ger vi oss ut på Norrlandsrundan. Vi sätter oss på flyget mitt på dan för att ta oss till Umeå där vi spelar ikväll. Sen puttrar vi vidare mot Boden och Sundsvall med dag och nattåg. Hoppas nu bara att Marie kommer ihåg showtrosorna....


, 06/12-04
Efter en, som det kändes, välbehövlig söndagsvila så är det idag dags för förställning på Cirkus i Stockholm. Jag (Bittis) och Annelie har passat på att umgås med våra familjer, Josa har säkert sovit och vilat ut och Marie, ja hon har tvättat sina showtrosor ( dom är lika gamla som gruppen.....gissa hur dom ser ut...). Så allt är nu på topp inför kvällens föreställning på vackra Cirkus. Sen har vi ett par dagars paus för att vila rösterna och för att hinna med lite julklappsshopping och julpyssel. På torsdag styr vi mot Umeå om jag minns rätt......jag följer dom andra så kommer jag till rätt ställe.
Var rädde um er allihopa och tack för alla värme ni ger oss! Kram från ere Ainbuskar!


, 03/12-04
Älskade vänner!
Premiären är överstånden, en fantastisk publik i den vackra st Johanneskyrkan i Malmö. Vi hoppas att ni som satt i bakre delen kyrkan kände att vi nådde fram till er även om ni hade lite svårt att se. Trötta, men lyckliga och så glada för en lyckad premiär och för den värme som mötte oss från alla er i publiken åkte vi igår till Västerås och idag drar vi vidare till Norrköping. Vi hörs - var rädde um er!


, 01/12-04
Hej alla kära vänner - roligt att ni gillar den nya "looken" på hemsidan! Idag är det dags, nu drar vi till Malmö för premiärspelningen! Hoppas nu bara vi fått med oss alla grejor....fast det förstås...vi vet ju att om nån av oss glömt nåt så har i alla fall Marie det. Ingen packar som Marie! I hennes bagage finns allt man kan behöva på scen eller till vardags. Håll tummarna för oss ikväll! Vi hörs...och så hoppas vi att vi ses nånstans på vägen. Kramar från oss Ainbuskar.


, 29/11-04
Måndag - idag åker vi tåg till Vara ...eller inte Vare, jo det är Vara vi ska till, det står så på biljetten. Vi skall göra två spelningar där. Sedan stundar premiär på julföreställnigen i Malmö på onsdag. Om vi är nervösa? Jo, det kan man nogsäga att vi är, det är man alltid före en premiär. Men det är bara att gilla läget..... och komma ihåg att gå på toaletten före! Idag har vi också hämtat våra nya fina röda klänningar till föreställningen. Såå snygga! Hoppas vi ses på vägen - kramar från oss Ainbuskar!


, 26/11-04
Fredag .....full fart i replokalen i dag och alla dagar. "Hej hå hej hå vi till replokalen gå".... som de sju dvärgarna i Snövit kommer vi varje morgon till repet.....ut kommer vi när mörkret lagt sig och....."endast tomten är vaken".....
Som alltid blir det mycket skratt, men också många diskussioner om toner, uttryck, steg och arr. Den som väntar mest just nu är Danne som vill sätta ljuset....men han är van vid att det oftast blir det precis sista vi gör. Hoppas ni får en fin helg och första advent med julskyltning, glögg och tända ljus.! Var rädde um er!


Första dagen med gänget, 22/11-04
För första gången var hela gänget på samma plats och dessutom samtidigt. Det var bandet "De tre vissna männen" fast nuförtiden är dom ju faktiskt fyra - André, Andreas, Johan och Magnus....kan man skylla på jungfrufödsel..?! Vårt crew, två goe fastlandsgrabbar, träffade vi för första gången idag - Tobias och Robban. Våra älskade ljus och ljudgudar, gotlandssorkarna - Danne och Stefan var också på plats - var skulle dom annars vara?Med var även Bittis lille Kasper och barnvakt och så vi själva förstås. Ett gott och glatt gäng och så himla roligt och mysigt att träffa både gamla och nya vänner! Vi hade en bra repetition idag och gav oss i kast med alla de svåra passagerna och varianterna. det är bäst att klara av det i början av veckan. Senare ikväll ska vi prova kläder med allt vad det innebär....?!?
Hoppas ni har det bra i vintervädret, var rädde um er! Vi hörs på vägen, kramar från Ainbusk.